// Zorg algemeen

Hartoverslagen tijdens bewegen/lopen

Goedenavond,

Al enige tijd heb ik zeer regelmatig last van hartoverslagen. In tegenstelling tot vele anderen heb ik ze juist niet in rust. Wanneer ik rustig op de bank zit of op mijn werk achter de computer heb ik een normale hartslag. Maar zodra ik opsta begint het overslaan. S ochtends na het slapen binnen 5 minuten nadat ik mijn bed uit ben begint het onregelmatige gebonk en zolang ik on beweging ben blijft dit doorgaan. Meerdere per minuut. Zodra ik dan weer rustig ga zitten stopt het weer!

Ik ben deze week naar de huisarts geweest. ECG was goed, want ik lag stil. De huisarts heeft zelf wel geluisterd en ze wel kunnen horen. Op dat moment was ik wat zenuwachtig en was mijn hartslag rond de 100.

Wanneer ik echter flink ga rennen of iets dergelijks heb ik ze niet. Het lijkt er op dat ik ze alleen heb bij een hartslag tussen de 90 en 120 bpm. 

Ook heeft de huisarts bloed geprikt. Daarvan krijg ik morgen de uitslag. Maar wat zal ik doen? Vragen om een fietstest of golfer voor 24 uur? Dan kunnen ze vast en zeker al die overdragen tijdens inspanning opvangen.

Graag krijg ik wat advies :-)

Ik ben trouwens 38 jaar!

 

Groetjes!!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • R J avatar
  , klink mij heel bekend. Toen ik midden 40 was had ik soortgelijke ervaringen. Medisch was er niets te vinden, eigenlijk was het allemaal gewoon goed. Bij mij was het stress wat na ruim een jaar lang worstelen uiteindelijk eindigde in een burnout. Tips die mij wel geholpen hebben : probeer minder perfectionistisch te zijn, beperkt de omvang van uw werk, gun ook anderen hun problemen, structureer uw werk zodat het voor u minder belastend is, neem niet alles er maar weer bij. Neem voldoende afstand van uw werk en omgeving, ga regelmatig sporten en neem echt voldoende rust (denk niet aan uw dagelijkse beslommeringen). Misschien heeft u er wat aan, zelfkennis en zelf evaluatie kan hier helpen. Vaak valt het niet mee om de invloed van werkstress te quantificeren want werken kan ook heel leuk zijn. Als uw huisarts niets kan vinden en GEEN klachten hebt bij inspanning zou ik het toch eens in deze hoek zoeken. Succes

  0
 • D T avatar
  Bloeduitslagen waren goed. Schildklier. Hb. Natrium kalium allemaal goed. Ik ben nu doorverwezen naar de cardioloog. Als het goed is wordt ik maandag gebeld om een afspraak te maken. Vandaag een drukke dag gehad en weer veel momenten met constant overslagen gehad... hartslag is dan gewoon een rommeltje en het vervelende is dat ik het constant voel op mijn borst/hals. Ik probeer gewoon door te gaan met alles, maar mijn gedachten gaan tijdens die momenten toch uit naar die overslagen, waardoor ik me niet 100% kan concentreren of genieten op en van de activiteiten die ik doe. Echt balen...

  0
 • D T avatar
  Dankuwel

  0
 • M V avatar
  Ik zou de uitslagen van de huisarts afwachten. En afhankelijk wat dit is stuurt de huisarts u naar de juiste specialist of spreekt de vervolg onderzoeken af. Ik begrijp heel goed omdat het om uw lichaam gaat dat u al over vervolg stappen na denkt. Het is ook afhankelijk om wat het gaat. En misschien zou een holter daar meer informatie in kunnen geven. Succes morgen met de uitslag

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy