// Zorg algemeen

Hartoverslagen pacemaker

3 jaar geleden kreeg ik op 46-jarige leeftijd geheel onverwachts hartklachten, belandde op de eerste hulp en een week later was ik pacemakerdrager ivm passageer totaal av blok. (verder geen medicatie) Na de psychische klap ben ik weer opgekrabbeld en leefde weer een normaal leven, incl mijn sportactiviteiten,  1 x per week rondje 10 km hardlopen en 2 tot 3x per week een half uur cardio (crosstrainer) en een half uur krachttraining. Sinds een paar weken heb ik veel hartoverslagen. (daarvoor zo af en toe) Als ik in bed lig heb ik geen overslagen, mn in het gewone dagelijkse leven. (durf nu niet te sporten). Daarnaast ben ik soms duizelig/licht in het hoofd. Afgelopen week was het zo erg dat ik op de eerste hulp belandde. Bloed was goed, op de pacemaker was niets te herleiden. Instellingen zouden goed staan. Ik ben aangemeld voor een fietstest en holteronderzoek. Ik maak me grote zorgen. Dat hindert mij in mijn dagelijkse functioneren. Iemand ervaring met hartoverslagen icm pacemaker en advies wat te doen?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • T S avatar
  Ik heb sinds 2015 een pacemaker i.v.m. een iatrogeen AV-block en ik heb ook extra hartslagen (ook wel overslagen genoemd). Het aantal extra slagen varieert nogal bij mij, onder invloed van allerlei factoren. Bij elke halfjaarlijkse controle van de pacemaker zie ik dat deze de extra slagen wel registreert maar er vindt geen reactie plaats. De pacemaker registreert ook geen 'incidenten'. Ik kan verder alles doen met pacemaker én extra slagen. Er gebeurt nooit iets dramatisch. Het gevoel van duizelig/licht in het hoofd herken wel ik goed, zeker in de begintijd. Het is in mijn ervaring een gevolg van een korte maar heftige schrikreactie omdat het je toch, bewust of onbewust, niet lekker niet zit. Zo'n pacemaker moet je aan wennen en als er dan iets gebeurt dat je niet goed kan plaatsen (zoals veel/vaak extra slagen die je duidelijk voelt), dan raak je even de controle over jezelf kwijt en dat kan leiden tot een licht gevoel in het hoofd e.d. Toch gebeurt er feitelijk niets (ik sta nog steeds overeind), de pacemaker laat geen fout zien bij controle en uiteindelijk wen je er aan. Het is goed en belangrijk om testen te doen om uit te sluiten dat er iets anders aan de hand is.Het voorgaande is mijn ervaring. Ik hoop dat het u toch een beetje helpt.

  0
 • A B avatar
  @ . Dank voor uw reactie.

  0
 • L D avatar
  Op deze website kunt u heel veel verhalen over overslagen vinden.Als regel zijn overslagen niet gevaarlijk, en zijn bij dragers van een pacemaker niet anders.Het geplande onderzoek is de volgende stap om goed te weten hoeveel overslagen het zijn, en onder welke omstandigheden ze het meest frequent optreden (dat is wat anders dan wer u ze voelt, want dat gaat niet vaak samen). Pas na deze metingen kan de beslissing over de behandeling gemaakt worden. Als het er erg veel zijn, zoals >7000/per, dan kan ablatie overwogen worden. Als het er minder zijn dan zal het meestal om medicijnen gaan, of, anders, afwachten. De keuze van het medicijn kan ook pas na de onderzoekingen gemaakt worden.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy