// Zorg algemeen

hartoverslagen na ablatie

Hallo,

 Op 3 juli heb ik een EFO en ablatie in Einhoven gehad. Volgens de artsen van het Catharina Ziekenhuis  was de behandeling succesvol en de hartritmestoornis is opgelost. Tot nu toe alles is prima, de lies herstelt heel goed maar ik heb sinds gisteren gemerkt dat ik krijg heel vaak hartoverlagen, vandaag bijna permanent. Op dit forum heb ik gelezen dat dit een normale gevolg van de ablatie blijkt te zijn maar het is toch geen prettig gevoel. Ik vraag me hoe lang zullen dit overslagen blijven en wanneer moet ik eigenlijk me zorgen maken als die niet weg gaan? Ik moet een afspraak bij mijn eigen cardioloog zelf regelen, maar dat pas na 12 weken na de behandeling. Als de hartoverslagen weken lang blijven moet ik wel eerder naar de cardioloog?

Alvast bedankt!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Mensen die een ablatie ondergaan voor ritmestoornissen zijn in het algemeen heel ervaren om elke slag die " buiten de maat valt" te voelen. Als dan door de ablatie de ritmestoornis waar het om ging verholpen is, blijven vaak de extrasystolen (overslagen) over die voorheen de ritmestoornis vaak opwekten, maar niet apart waargenomen werden. Ze zijn dus meestal niet een gevolg van de ablatie, maar een variatie in het gewone ritme die bij vrijwel iedereen voorkomt. Als ze wel een gevolg zijn van de ablatie verdwijnen ze in enkele weken. Ervaren " ritmevoelers" kunnen er wel veel last van hebben. De ervaring is echter dat de meesten daar goed mee kunnen omgaan als het vertrouwen groeit dat de "echte" ritmestoornis wegblijft.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy