// Zorg algemeen

Hartoverslagen juist tijdens inspanning

Zijn er mensen bekend met hartoverslagen JUIST alleen tiende inspanning? En wat was jullie prognose?

Ik heb tijdens rust (dus thuis op de bank/bed, op het werk achter de computer) geen hartoverslagen. Maar zodra ik opsta en ga lopen beginnen ze. Vaak meerdere per minuut. Huishouden doen, wandelen etc allemaal met hartoverslagen. Als ik dan weer rustig ga zitten trekken ze snel weer weg. 

Ik héb een ECG gehad bij de huisarts. Maar dat was liggend, dus geen overslagen te zien. Ze heeft ze wel zelf kunnen horen toen ik wat zenuwachtig bij haar zat...

Ook is er bloed geprikt. Morgen krijg ik de uitslag.

Maar wat zal ik doen? Vragen om een fietstest of 24 uurs kastje? Dan gaan ze zeker wel meerdere overdragen opvangen!!

 

Ik kom graag in contact net mensen die dit ook hebben: overdragen terwijl je in beweging bent.

 

Overigens wanneer ik echt flink ga rennen/springen etc dan heb ik ze juist weer niet...hoe kan dat toch???

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • T S avatar
  Hoi, Ik heb overslagen zowel in rust als bij (in)spanning. Vooral als bij mij iets spnd wordt, nemen ze toe. Ik voel de extra slag dan ook duidelijker (harder in de borst). Ik heb na ECG's een 48-uurs meting gehad. Daaruit bleek dat de extra slagen uit beide hartkamers komen, niet gevaarlijk zijn in de frequentie die ik heb (die toch wel zo'n 8% is) en ablatie meer risico's op stolsels die gaan wandelen door de aderen heeft dan dat het goed zou doen.Ik vind dit geruststellend. Als het een keer echt hinderlijk is, neem ik een halve of hele Atenolol 25 mg.Ik adviseer je uit ervaring dus een 24 of 48 uurs meting te laten doen. Dan weet je cardioloog en jij hoe het zit en kan je er iets aan laten doen of er beter mee leren leven.Veel sterkte,

  0
 • D T avatar
  Dankuwel voor de tip!

  0
 • M V avatar
  Het kunt u deze vraag op het forum zetten. Uw eerste vraag wordt ook zichtbaar voor iedereen en daar kunnen ook reacties op komen. Nogmaals succes morgen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy