// Zorg algemeen

Hartoverslagen in clusters. Kan het kwaad?

Ik ben een man van 34 jaar en heb sinds 1.5 jaar last van terugkerende hartoverslagen. Het begon met een dag lang constante overslagen. Ik dacht dat ik dood ging want het was helemaal nieuw voor mij. Ik was een jonge vader. (Zoontje was toen net 1)

Het eerste half jaar daarna volgde met individuele overslagen die ik plotseling voelde komen en gaan. Zo'n 13 keer in 6 maanden tijd. Toen begonnen ze weer frequenter terug te komen. Meestal 1 tm 4 dagen lang. Elke 4 á 5 slagen een overslag. Inmiddels ben ik er dus aan gewend geraakt.

Uiteraard heb ik mij medisch laten checken. Een fitness test en een 24 uurs holter heb ik nu achter mij liggen, maar beide zonder aantoonbare problemen. Heel fijn, maar wel vervelend dat de overslagen nooit 'gevangen' zijn. Want tijdens deze testen zat ik niet in een 'overslagen periode'.

Want ze komen altijd om de 1 á 2 maanden plotseling opzetten en blijven dan in alle hevigheid 1 tot 4 dagen hangen. Echt elke 3,4 slagen een overslag en soms zelfs een dubbele of driedubbele slag. (Drie pieken op een ecg) Een relatie tot stress of voeding heb ik niet kunnen ontdekken, want ook als ik zeer ontspannen ben en gezond eet komt het soms opzetten. Alcohol, frisdrank of koffie drink ik niet. 

Wat mij verder opvalt als ik metingen doe tijdens deze periodes van overslagen is dat mijn hartslag dan soms 42 -46 is. Lijkt mij wat laag. Heb ook wel eens dat het in rust tussen de 55-60 ligt.

Ik ervaar soms lichte duizeligheid maar heb nog nooit vlekken voor mn ogen gehad, ben weggevallen of ernstige blijvende pijn op de borst ervaren.

Wel lichte pijntjes en druk op de borst. Maar die zijn van voorbijgaande aard en koppel ik dan ook niet aan mijn hart.

In de familie komen hartoverslagen voor. Verder heb ik een tante die plotseling is overleden in haar slaap door een hartstilstand. (57).

Ook zit er in dezelfde lijn iemand met hartklepproblemen.

Ik meld het maar, voor de volledigheid.

Heel mijn jeugd nooit ergens last van gehad en dan op je 32ste. BAM. Problemen. Moet ik mij zorgen maken of ziet het er naar uit dat ik voornamelijk genetische pech heb geërfd??

Ik wil iig nog de overslagen laten 'vangen' en onderzoeken om zaken écht uit te kunnen sluiten.

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    U vertelt een goed gedetailleerd verhaal. Als regel zijn overslagen ongevaarlijk; er zijn altijd uitzonderingen, zoals wer je er elke dag meer dan 8000 hebt. Dan kan de hartspier verzwakken, wat overigens weer herstelt als de overslagen goed behandeld zijn.Het periodiek voorkomen is een bekend verschijnsel. Een van mijn patienten heeft er 30.000 per dag (op vele Holters) en inmiddels hebben we al 3 pogingen gedaan voor ablatie, maar dan zijn ze telkens geheel weg. We kunnen ze niet opwekken, zeer frustrerend.We zien het niet als een genetische ziekte. Ik hoop dat u kunt amen dat ik u niet officieel kan geruststellen, omdat daarvoor een echte cardiologische analyse nodig is.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy