// Zorg algemeen

Hartoverslagen icm prikkels in mijn hoofd

Dag,

Ik heb (man, 46) plotseling iedere nacht hartoverslagen; na een paar uur slapen schrik ik wakker en blijven ze aanhouden. Als ik opsta/beweeg, gaan ze weer weg. Dit is plotseling 6 maanden geleden `s nachts begonnen TEGELIJK met wat als zgn ice pick stabbing is gediagnosticeerd: zeer kort durende, heftige steken op één specifieke plek in mn hoofd. Die steken gingen na 48 uur over in tintelingen (zo'n 10 per dag) op allerlei verschillende plekken in mijn hoofd. Dit heb ik nog steeds dagelijks, samen met de overslagen. Mijn lichaam lijkt dus aan te geven dat er een relatie is, maar cardioloog en neuroloog 'kunnen daar tot nu toe niets mee'; maw het niet kunnen verklaren. Neurologisch functieonderzoek heeft geen afwijkingen opgeleverd.
Omdat de klachten ondanks allerlei behandelingen (bblockers, psychosomatische fysio, slaapmiddelen, geen alcohol/caffeine meer) in combinatie blijven bestaan, maak ik mij steeds meer zorgen over de mogelijk relatie. Zowel de overslag als in mijn hoofd, beginnen vaak gelijktijdig te 'steken' op het moment dat ik in slaap dreig te vallen. Het voelt kortom heel erg met elkaar verbonden.
Ik word er onwijs angstig van, juist ook omdat ik het iedere nacht voel maar specialisten het 'parkeren als onverklaarbaar'.
Hopelijk kan iemand hier iets meer over zeggen? Is deze combinatie 'raar' en echt onverklaarbaar? Wat kan ik doen nog qua onderzoek? Of zelf doen / op letten?
 
 

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Als ritme-cardioloog ken ik geen relatie tussen deze klachten in het hoofd en de overslagen (als het 's nachts inderdaad overslagen zijn). Overslagen zijn hier al vaak ter sprake gekomen. In het kort, nagenoeg ieder mens heeft overslagen, de een heeft er veel, de ander heeft er weinig. En de een heeft er geen last van, de ander heeft er veel klachten van. Omdat dit een normaal verschijnsel is, is het vaak moeilijk te "behandelen", maar iets wat normaal is hoef je eigenlik ook niet te behandelen. Ik kan mij geen relatie voorstellen tussen de hoofdpijnklachten en de overslagen in het hart. Hooguit zou de hoofdpijn een soort van stress kunnen geven, wat bij sommige mensen de overslagen wat kan doen toenemen. Maar zelfs als er al een relatie zou zijn, dan zou dit geen consequentie voor U hebben. De overslagen blijven sowieso onschuldig, U hoeft er niet bang van te worden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy