// Zorg algemeen

Hartoverslagen extra's

Beste cardioloog/cardiologen.

Mijn naam zal sommige van jullie misschien bekend voorkomen omdat ik al vaker wat gevraagd heb. Maar ik blijf me steeds dezelfde vragen stellen en met angst zitten. Namelijk de gekende 'extrasystolen' ik heb hier nu al 3 jaar last van, met ups en downs. En hoewel de overslagen fel gedaald zijn , blijf ik angst hebben. Hierdoor heb ik ook een angststoornis gekregen en denk ik bij het minste beetje het ergste. Mijn grootste angst is dan ook 'hart - en vaatziekten' en de overslagen die ik heb verergeren deze angst. Ik heb op een artikel , van amerika wel, gelezen dat een normaal hartritme dan ook altijd hetzelfde hoort te kloppen en dat extrasystolen dus niet normaal zijn. Terwijl hier word gezegd dat het een normaal verschijnsel is. Die link kan ik dus nog steeds niet maken. De ene cardioloog verteld dit, de andere dat.

Is het dan wel degelijk zo onschuldig?

Ik merk dat met afbouwen van mijn antidepressiva de angst toeneemt en ik dus weer elke dag denk dat ik zal doodgaan aan deze overslagen of een hartziekte zal krijgen etc.

Iemand die me misschien gerust kan stellen (op een eerlijke manier) en wat uitleg kan geven.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • T v avatar
  Ook ik was enorm bang na een hartinfarct, had ook depresiva tapletten .Het is nu haast 4 jaar geleden ik ben net van de kalmeringstabletten af sport 2 x in de week ook ik schrik soms nog van steken bij mijn hart maar kan het handelen de angst duurt 10 seconde en het is over denk daaraan.

  0
 • H V avatar
  Extra overslagen zijn vervelend, maakt je soms onrustig, maar angst is slechte raadgever, ik heb ze zelf ook , maar laat mijn leven er niet door lijden. Let op wat je eet en drinkt. Dood gaan we allemaal, is het niet aan je hart dan wel aan wat anders.

  0
 • M B avatar
  beseft jezelf: als het mijn tijd is voor het einde, is dat nu eenmaal zo, aan elk leven komt een eind. Is het niet een einde, dan gaan de overslagen weer over. Zoek afleiding zodra u het voelt, ga er niet op focussen of uzelf slachtoffer voelen. ik maak ook mee wat u omschrijft. ik heb nooit antidepressiva genomen, die zijn bovendien gevaarlijk voor het hart. bij mij brengen homeopathische middetjes enorme verlichting op dit vlak, zowel fysiek als mentaal. Ga eens naar een homeopathische arts.

  0
 • P V avatar
  Ik ben bang dat Uw angst een groter probleem voor U is dan de overslagen zelf. En, er is tussen cardiologen wel degelijk overeenstemming dat deze overslagen in principe onschuldig zijn; hierop zijn heel zeldzame uitzonderingen, in het geval er andere (ernstige) afwijkingen aan het hart zijn. We beschouwen overslagen echt als een normaal verschijnsel, en omdat het zo normaal is, kunnen we er eigenlijk ook niet veel aan doen....Ik denk dat het in Uw geval belangrijker is om te gaan werken aan de angstklachten die U hebt. Bespreek dit met uw behandelend arts.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy