// Zorg algemeen

Hartoverslagen, extra systolie

Ik maak me de laatste dagen zorgen over de intensiteit van mijn hartoverslagen. De afgelopen weken lijkt het of de kracht van de overslag is toegenomen.Dit uit zich o.a. in het ervaren van een grotere bonk van de overslag en die ook doortrekt als een naar gevoel in mijn keel. Is dit mogelijk of is de extra systole altijd in kracht gelijk? Kan dit eventueel ergens op duiden?Vooral 's avonds lijkt het toe te nemen, in slaap vallen is dan ook gewoon erg lastig.Alvast bedankt voor uw reactie.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Bij de overslagen voelt u niet de te vroege slag, maar u voelt de eerste "normale" slag die daar op volgt.We begrijpen niet waarom sommige mensen ze wel en andere mensen ze niet voelen. Bewustzijn en een soort training maken dat je ze meer nadrukkelijk voelt. Echter, het blijft nog steeds niet te begrijpen dat een zelfde patiƫnt ze soms wel en soms niet voelt.Het is ook bekend dat ze 's avonds in rust meer gevoeld worden. U heeft er dan niet meer, maar bent wel meer toegankelijk om ze te voelen, wellicht omdat er minder afleiding is. Lichaamshouding speelt soms wel een rol; soms worden ze in linker zijligging meer gevoeld.Of je ze nou wel of niet voelt, ze zijn niet gevaarlijk.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy