// Zorg algemeen

Hartoverslagen en ritmestoornissen in combinatie met wielrennen

Ik ben een man van 39 jaar en al 15 jaar bekend met hartoverslagen, boezemfibrilleren en hartkloppingen. Ik heb in die 15 jaar al diverse malen ECG's, echo's, fietstesten en onderzoeken gehad, tevens ook een ablatie waar men niet iets duidelijks heeft kunnen vinden. In die 15 jaar heb ik 2x in het ziekenhuis gelegen met boezemfibrilleren welke met een medicijn (ingespoten via een infuus) na 6-8 uur was opgelost. Daarnaast ook enkele malen per week last van overslagen, hartkloppingen en fladderen van het hart. De ene week meer als de ander. Mijn vraag is: ik doe aan wielrennen op hobby niveau, maar ook tijdens het sporten heb ik af en toe last van overslagen. Is dit gevaarlijk? Ik ben dus al veelvuldig getest en ook in maart dit jaar nog een sporttest gehad in Geldrop en geen afwijkingen gevonden. Kan en mag ik gewoon intensief duursporten, want dit gaat wel in mijn hoofd zitten.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Ja.U noemt 2 verschillende ritmeproblemen, en het is wel belangrijk hier onderscheid tussen te maken:1. Overslagen zijn op dit forum al heel vaak besproken, en dit is een normaal verschijnsel dat bij bijna alle mensen voorkomt, meer of minder frequent, met meer of minder klachten, en geheel onschuldig. Meer hoef ik hier niet meer over te vertellen denk ik.2. Boezemfibrillen. Dit is niet “normaal”, hoewel het veel voorkomt. Dit moet u met Uw cardioloog bespreken. Als U hier last van hebt moet hij U hier medicijnen voor geven, en als dat niet helpt een cathaterablatie (laten) doen. Maar ook hiermee mag u gewoon sporten.Ik denk dat vooral belangrijk is dat Uw eigen cardioloog duidelijkheid schept wat er wel en niet aan de hand is, maar het sporten hoeft U niet te laten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy