// Zorg algemeen

Hartoverslagen doodsangst

Beste cardioloog, 

In 2012 heb ik hartoverslagen gekregen (15.000 per dag uit holteronderzoek). MRI, fietstesten, ECG’s, holters en bloedonderzoeken hebben destijds aangetoond dat ik niks aan mijn hart heb. Ze hebben uiteindelijk toch geableerd (dr. heeft me geableerd) omdat ik niet meer kon functioneren in het dagelijks leven. Die ablatie heeft opzich geholpen, echter in periodes heb ik toch zeker nog ongeveer 100 overslagen per dag. Nu heb ik een ongelofelijke angststoornis gecreeerd, omdat ik doodsbang ben voor een hartstilstand of hartaanval. Dit zorgt ervoor dat elke overslag heel heftig ervaren wordt en ik ongeveer 5 extreme paniekaanvallen per dag heb waarbij klachten worden ervaren als hele onregelmatige hoge hartslag en zwart voor ogen zien. Dit zorgt voor nog meer angst voor angst... Ik ga momenteel met extreme angst voor mijn hart door het leven en het gevoel dat ik elk moment dood kan gaan. Vanochtend heb ik een paar pakken vloertegels gesjouwd en toen ik klaar was en net in de auto zat, schoot mijn hart in een reeks overslagen waardoor het voelde alsof mijn hart 10 seconde lang aan het flutteren was (borrelend trommelgeroffel gevoel). Ik voelde me tijdens dat moment ook heel naar en ik ben nu bang dat mijn hart die inspanning niet aan kon en er dus toch medisch iets aan de hand is. Hoe moet ik hoe ooit mee omgaan als “het is onschuldig er gebeurt niks”?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • S v avatar
  Ik wil hier ook even op inhaken. Bespreek met de huisarts een verwijzing naar een psycholoog. Ik heb dezelfde angststoornis (cardiofobie) en een psycholoog heeft me daarbij enorm goed geholpen. Ik ging van schrik bij elke extrasystole naar het niet meer geven om een extrasystole meer of minder. Ik voel ze nog wel elke dag maar ik heb er veel minder last van.

  0
 • H V avatar
  Wat en ontzettend goed resultaat van je ablatie!100 overslagen is een super verbetering.Vervelend dat je jezelf zo dwars zit ( ik begrijp je gevoel... echt ).Misschien kun je je huisarts vragen om in een groep te sporten ( soort revalidatie ),zodat je weer vertrouwen krijgt in je lichaam en mss zou het je ook goed doen om metlotgenoten te praten. Want je hart is je motor en het gevoel daarbij , en dan maakt het niet uit wat je aan je hart hebt , is bepalend voor je toekomst.

  0
 • L D avatar
  Wat ontzettend vervelend voor u dat u zo bang bent geworden.100 overslagen in een normaal hart is ook echt normaal, en daar kunnen en hoeven we niets aan te doen. Opnieuw uw hart onderzoeken zal u niet helpen. Ik adviseer om de angst aan te pakken; dat kan via de huisarts.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy