// Zorg algemeen

Hartoverslag of oprisping

Regelmatig heb ik last van hartoverslagen en/of oprispingen dan vraag ik mij af of het nu een oprisping is en/of het hart overslaat, is er een causaal verband?Kan het zijn, dat bij oprisping het hart overslaat of dat je op dat moment de hartslag niet goed kunt voelen, waardoor, voor je gevoel, het hart overslaat?Misschien maak ik mij druk terwijl het hart helemaal niet overslaat maar er sprake is van een oprisping!

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Hartoverslag komt bij vrijwel iedereen voor, is meestal onschuldig en kan een gevoel geven " van het hart dat klopt in de keel". Mogelijk herkent u dat en beschrijft u het als oprisping. Strict genomen slaat het hart niet over, maar komt er een slag vroeger dan de normale slag; hij valt a.h.w uit de maat. Omdat zo'n te vroeg vallende slag komt op een moment dat het hart zich nog niet helemaal heeft kunnen vullen, is er nog niet zo veel bloed om weg te pompen. Aan de pols en van binnen voel je dan die slag niet of zwakker: een overslag. Als u er veel last van hebt kan de cardioloog een 24u registratie van uw hartritme laten verrichten (holteronderzoek). U neemt dan een kastje mee naar huis wat uw ritme registreert. Soms hebben mensen er zoveel last van dat het plekje in het hart waar het vandaan komt behandeld moet worden d. m.v een catheterbehandeling (ablatie)

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy