// Zorg algemeen

Hartoperatie via zijkant van de borstkas

Hallo, weet iemand hier buiten uit Enschede een andere chirurg die via de zijkant van de borstkas opereert? Desnoods in het buitenland?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • H x avatar
  Google eens maastricht umc

  0
 • S S avatar
  Ik bedoel met aan de zijkant onderkant borst dus niet recht tussen mijn borsten dat het litteken zichtbaar is als ik mijn bloes open heb. En het litteken open kan gaan staan door de zwe van mijn borsten. Ik heb gelezen dat Dr. GrandJean in Enschede dit doet.Maar ik was dus benieuwd of er meer artsen zijn die deze manier uitvoeren.Mijn aortaklep moet vervangen worden. Ik heb een aortaklepstenose (2 slijping en verkalkt).Alvast bedankt voor uw antwoord.

  0
 • D B avatar
  ik ben geopereerd (MiniMaze) in Enschede. De chrirug was mevrouw Ter Weeme.Prima gelukt

  0
 • J t avatar
  meneer, mevrouw,Ik weet niet goed wat u bedoelt met via de zijkant opereren. Het ligt er aan wat voor soort operatie u bedoelt. Een mitraalklep operatie kan bijna altijd via de zijkant gedaan worden, hier zijn veel chirurgen in bedreven in diverse ziekenhuizen (o.a. Nieuwegein, Breda, Eindhoven). Als u doelt op een omleidings operatie dan is natuurlijk de vraag: waarom zou u dat willen of waarom zou dat technisch moeten? Technisch zijn er nauwelijks indicaties voor, mogelijk dat het u beter/ minder pijnlijk/ mooier litteken lijkt. Daar valt over te discussieren wat beter/ minder pijnlijk/ mooier litteken is. Mogelijk doelt u op een hartritme operatie, dit wordt door een aantal hartchirurgen uitgevoerd door een kleine operatie wond via de zijkant van de borstkas.Ik hoop u hiermee een passend antwoord te hebbne gegeven. groet van , Eindhoven

  0

Je moet Inloggen om te reageren