// Zorg algemeen

Hartoortje

Bij mij is 3 jaar geleden bij een mini maze operatie het linkerhartoortje verwijderd om stolselvorming te voorkomen vanmorgen kwam ik uit bed en kon bijna niet meer lopen zwalkte rond evenwicht totaal kwijt zijn naar het olvgziekenhuis geweest en daar dacht de neuroloog dat ik een tia had,had alleen nog 75mg metropolol en geen bloedverdunners omdat de cardioloog zei als het hartoortje weg is kan je geen stolsels meer krijgen,ik voelde me steeds goed maar kreeg nu weer bloedverdunners en clopidogrel voor cholestorolverlaging terwijl mijn cholestorol maar iets verhoogd was,is dit nu echt nodig?na een uur was ik weer aardig de oude wat is uw mening?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Tja, u stelt een moeilijke vraag omdat ik de medische details niet kan weten.De diagnose TIA is lastig, maar is wel heel belangrijk omdat het een voorbode kan zijn van een echte beroerte. Voor de veiligheid wordt die diagnose dus "laagdrempelig" gesteld. Een TIA wordt slechts in een klein percentage veroorzaakt door boezemfibrilleren met een stolseltje in het hart. Veel vaker wordt het veroorzaakt door aderverkalking in de slagaderen die de hersenen van bloed voorzien, dus ver buiten het het hart. Om die reden bent u nu met cholesterolverlagers en bloedverdunners behandeld, vermoed ik. Hoe lager het cholesterol, hoe lager de kans op nieuwe bloedvat-problemen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy