// Zorg algemeen

Hartkramp tijdens extrasystolen

Goedemiddag,

Ik ben al meerdere jaren bekend met extrasystolen, daar ben ik ook voor geableerd 3 jaar geleden. Sinds een jaar heb ik per dag nog maar maximaal 50 extrasystolen, maar hele dagen angst hiervan. Nu heb ik sinds 2 weken een enorme verandering gemerkt aan mijn extrasystolen. Op een normale dag heb ik lichte voelbare extra slagen zonder dat ik dat heel erg van schrik, maar zodra ik een presentatie moet geven, sollicitatiegesprek heb, een examen heb of een beoordelingsgesprek (allemaal emotioneel stressvolle momenten) heb ik last van het volgende:

Bij een presentatie bijvoorbeeld; ik ben al heel erg gespannen voor ik de presentatie moet doen en ik voel dat elke minuut er meer spanning opbouwt met alleen een drukkend gevoel op de bost. Zodra ik de presentatie start voel ik me met de minuut meer onwel worden. Ik krijg binnen 5 minuten dan een hevig drukkend gevoel op de borst, gevolgd door extreem veel extrasystolen en in combinatie met extreem pijnlijke steken recht bij mn hart waar de extrasystolen ook vuren. Het voelt letterlijk als kramp in mijn hart zoals kramp in je kuit en het voelt ook alsof mijn hart onder stroom staat zoals je wellicht ooit gevoelt hebt als je stroom krijgt in je vinger, maar dan 10 keer pijnlijker. 

Dat blijft net zo lang tot ik weer stop met presenteren en rustig zit om even goed in en uit te ademen en tot rust kom. Dan zwakken die nare gevoelens af en is mijn hart terug in zijn ritme en voel ik ook geen steken/kramp meer bij mijn hart.

Van die extrasystolen weet ik ondertussen dat het geen kwaad kan, maar ik ben ontzettend bang dat die extreem pijnlijke hevige krampen/steken tijdens de extrasystolen wel iets gevaarlijks betekent zoals 'Angina Pectoris'. 

Ik heb 2 weken geleden een 48-uurs holter om gehad waarop alleen extra slagen te zien waren, maar ik heb in die 48 uur ook die krampen en heftige klachten gehad en ook niet in een stresvolle situatie gezeten. Daarom ben ik bang dat er toch iets gevaarlijks is en niet geregistreerd is tijdens de holter.

Bedankt voor de reactie.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H x avatar
    Hoi,Wat rot voor je dat je je zo naar voeltIk kan me ook voorstellen dat je dan ook opziet tegen deze stuaties ,en dan kom je in een negatieve spiraal terecht.Je schrijft dat,wer je nadien even goed in en uitademt de pijn verdwijntKan het zijn dat je (onbewust)hyperventileert ? Dat kan namelijk ook de pijnklachten veroorzaken

    0
  • L D avatar
    Er is maar 1 term die op uw hele verhaal past en dat is "angst". De symptomen die u beschrijft passen bij angst, en ook uw motivatie om uw vraag te stellen berust op angst.Ik adviseer u om hulp te zoeken bij het omgaan met angst.Wat u vertelt heeft niets met angina pectoris te maken. Dat zijn 2 mooie woorden waarmee de typische hartpijn (drukkende pijn op de borst) wordt bedoeld die ontstaat door zuurstof-gebrek van de hartspier, zoals bij inspanning of een infarct.Sterkte ermee.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy