// Zorg algemeen

hartkramp

hallo, ik wil het toch es vragen........ik ben 64jr en ik heb sinds anderhalf jaar een ICD omdat ik hart ritmestoornis heb en boezemfibrileren. Kan een TBCkuur gevolgen hebben voor mijn hart???? Ik heb nl actieve gesloten TBC en ben met een zware kuur bezig die zeker een half jaar zal duren. Ik gebruik pyrazinamide (afgebouwd) rifinah en myambutol hiervoor. Nu gebeurt het de laatste tijd geregeld dat ik plotseling zware kramp in mijn hart krijg en dan trekt de pijn via mijn schouder door mijn linkerarm en die pijn is bijna niet uit te houden! En dan opeens na verloop van een paar minuten zakt het af. Ik mag vd cardioloog zn extra propranolol (10mg) nemen en dat helpt wel voor even, maar het gebeurt me te vaak, soms een paar keer per dag. Is het verstandig om direkt een afspraak te maken bij de cardioloog?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Uw klachten kan ik zo op afstand niet goed interpreteren. Los van de gedachte of uw klachten nou wel of niet met uw TBC-medicijnen te maken hebben, stel ik voor dat als u het niet vertrouwt, u contact opneemt met uw behandelend cardioloog.Ik hoop dat u begrijpt dat ik zo op afstand, en met zo beperkte gegevens niet de verantwoordelijkheid kan nemen om te zeggen of het veilig is.Onze website is dan ook niet bedoeld voor dergelijke acute vragen. het gaat hier vooral over het uitwisselen van ervaringen en over informeren.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy