// Zorg algemeen

Hartkloppingen/hartinfarct

Afgelopen maart heb ik een hartinfarct gehad en is er een stent geplaatst.De revalidatie gaat redelijk goed, maar naast dit traject heb ik ook al langere tijd hartkloppingen (ruim een jaar), onderzoek hiernaar heeft uitgewezen dat mijn hart onregelmatig klopt en af en toe overslaat door de sinus-knoop.(ik hoop dat ik het goed heb onthouden).In rust voel ik daardoor mijn hart kloppen en suizen in mijn oren, voel ik de onregelmatigheiden geeft het een “strak” gevoel bij mijn ribben.Dit heeft volgens mijn cardioloog niets te maken (gehad) met het infarct, maar de combinatieis voor mij erg lastig.Als ik b.v. een tijdje uit wil rusten en weer energie op wil laden door b.v. even op de bank neer te ploffen, begin ik me erg bewust te worden van mijn hart, waardoor ik vervolgens weer angstig word (dan ga ik soms hyperventileren) en nooit tot rust kom.Hoe doorbreek ik deze cirkel ?Ik leef gezond, heb een lage bloeddruk, een op alle fronten gezond cholesterol-gehalte, ik gebruik geen alcohol en ben 8 jaar geleden gestopt met roken.Ik sport 2x per week en heb geen overgewicht

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    U beschrijft het goed. De overslagen hebben niets met het infarct te maken, vooral ook omdat u ze al eerder had dan dat het infarct optrad. Het is een bekend fenomeen dat je die overslagen vooral in rust voelt. Ook hoor ik vaak dat het mensen ongerust maakt, en zeker als u net een infarct gehad heeft. U kunt zelf maar heel weinig doen aan de overslagen; alcohol en koffie en smaakzouten zijn bekende triggers.Ook het idee om de cirkel te doorbreken is een goede. Heeft u al hartrevalidatie gehad. Dat werkt vaak heel goed om het vertrouwen te herstellen. Als je weer meer vertrouwen hebt, dan verdwijnt ook vaak de gevoeligheid voor overslagen. De overslagen zelf zullen er niet van verdwijnen, alleen wel de klachten. Medicijnen werken ook niet vaak, vooral omdat overslagen eigenlijk normaal zijn; iedereen heeft ze. Catheter-ablatie is alleen zinvol als je er eecht heel veel hebt, zoals >10.000 per dag.Wellicht kunt u uw vraag ook op het forum plaatsen. Dan treft u vast meer ervaringsdeskundigen die u ook kunnen helpen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy