// Zorg algemeen

Hartkloppingen, wat is de oorzaak?

Beste cardiologen,Ik ben een man van 35 jaar, gezond, alleen sinds deze zomer heb ik aanvallen van hartkloppingen, die voelen als gefladder, met daarbij druk op de borst. Ze komen altijd als ik op de bank zit of in bed lig. Ik word er ook vaak angstig van.Ik zou graag willen weten wat ze veroorzaakt. Dit zijn volgens mij de mogelijke veroorzakers van de eerste aanval van toen ik de hartkloppingen kreeg:1. een week voorafgaand heb ik voor het eerst (en voor het laatst) een halve xtc-pil geslikt, daar had ik niet direct last van.2. de avond voor ik voor het eerst hartkloppingen kreeg heb ik behoorlijk veel wodka red-bull gedronken.3. vanaf een maand voor ik ze kreeg ben ik begonnen met 2x daags een astma inhaler, namelijk Foster NextHaler.4. Ik heb een redelijk stressvolle baan.5. een combinatie van alle bovenstaande?Sinds deze eerste aanval (2 maanden geleden) ben ik gestopt met de astma inhaler en met koffie en alcohol drinken. Toch blijven de aanvallen terugkeren. De huisarts ziet geen reden voor medisch ingrijpen, die vindt het ECG niet afwijkend genoeg. Toen ik laatst weer een paar biertjes had gedronken kreeg ik de volgende dag echter weer een aanval van hartkloppingen.Mijn vragen aan u zijn:1. wat ziet u als voornaamste veroorzaker van deze hartkloppingen?2. Zijn ze echt zo onschuldig als mijn huisarts zegt?3. Kan zoiets ook vanzelf weer overgaan?4. Uit mijn verhaal blijkt wel dat ik houd van feesten, en daarbij drink ik vaak best wat. Is er een manier om dat, zeg eens per maand te kunnen blijven doen zonder dat ik de volgende dagen zo'n last heb van hartkloppingen?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Blijkbaar heeft uw huisarts vastgesteld van er sprake is van overslagen. Als we daar van uit gaan dan kan ik u het volgende vertellen:Deze zijn inderdaad in principe onschuldig (er zijn altijd extreem zeldzame uitzonderingen). Alle uitlokkende factoren die u opsomt, kunnen de overslagen uitlokken. Wellicht heeft u ze uw hele leven al, maar bent u ze op een dag gaan voelen. Het is ook typisch dat je ze in rust voelt; ze verdwijnen bij inspanning en je volet ze niet meer bij afleiding.Mijn ervaring is dat medicijnen niet vaak helpen. Soms gaat het inderdaad vanzelf weer over (net zoals het zomaar kwam); zeker dus nog even afwachten. Ik kan u geen oplossing geven om toch te kunnen blijven feesten zonder klachten. Als er heel veel overslagen blijven (>20.000 per dag) dan kan een catheter-ablatie via de lies soms uitkomst bieden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy