// Zorg algemeen

hartkloppingen na operatiena inspanning

29 oktober 2014 heb ik een bypassoperatiegehad van 3 omleidingen. De genezing verliep voorspoedig tot ik eind december weer pijn op de borst kreeg. Na catheterisatie 30 dec. bleek dat de nieuwe leidingen weer verstopt zaten. (te strak aangehecht?). 8 . weer geopereerd, waarna er van alles fout ging. Hartstilstand, ecmomachine aangesloten en na enige tijd weer verwijderd, maar hart wilde nog niet werken. Opnieuw aangeslotenwaarna het hart wel aansloeg. Op 14 . weer geopereerd want er bleek een stolsel in de achterstekransslagader te zitten. Daarna lang herstel,20 febr. uit ziekenhuis en proberen thuis verder herstel op te bouwen. En vertrouwen te krijgen dat het nu wel goed zit.  19mei weer vreemde pijn, die ik niet kon plaatsen, Alles onderzocht, ook weer catheterisatie waarop te zien was dat alle leidingen open waren.Wat een goed nieuws.

Maar gisteravond toen ik de trap naar boven had genomen kreeg ik weer eeen strakke band op mijn borst en sloeg mijn hart op hol. Gesprayd net nitrogual en langzaam zakte het, nogmaals gesprayd  en na een uur nogeens. Eerst was de bloeddruk 155/96 en de hartslag 109 en na het sprayen 145/75 en hartslag75. En nu is het ochtend en voel ik nog wel wat klem? en weet ik niet goed hoe nu verder.

Heb de afgelopen dagen wel extra drukte gehad. omdat er kleinkinderen aan het logeren waren en hoewel mijn man de grootste zorg op zich neemt, bemoei ik me er natuurlijk toch ook mee, al ishet alleen al in mijn hoofd, dat ik dingen regel.

dit is het verhaalen ik wacht uw antwoord af,

met vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • H x avatar
  Hoi , Je hebt natuurlijk wel e.e.a meegemaakt..Je schrijft over fysio,maar volg je ook hartrevalidatie,samen met andere patiƫnten? Zo plotseling geconfronteerd te worden met ziekte,beperkingen ,energieverlies is gewoon erg moeilijk,eigenlijk een vorm van rouw...(verlies van gezondheid)..iets waarmee je moet zien om te gaan,met vallen..en dan toch weer opstaansterkte ermee

  0
 • H H avatar
  Prima om je "hart" te luchten, gezien je voorgeschiedenis heel voorstelbaar dat je af en toe het gevoel bekruipt nutteloos te zijn. Het opbouwen van vertrouwen vergt tijd, gelukkig heeft je cardioloog je gerust kunnen stellen. Neem de tijd om te herstellen, geef je grenzen aan en praat erover met de mensen uit je omgeving. Hartvolgers wil een platform bieden om ervaringen uit te wisselen in een veilige omgeving, hopelijk helpt dit je verder, je kunt ook in je omgeving informeren naar het bestaan van lotgenoot groepen waarin patiƫnten op een persoonlijker manier ervaringen met elkaar delen. groet,

  0
 • L v avatar
  Zit weer in een dip. Vanmorgen bij de fysio geweest, alles ging goed en vanavond rond etenstijd begon ik te zweten, een hongerdip. Eten smaakte goed en ik knapte weer wat op. Mijn man die de tuin inging kreeg ineens nog veel werk te doen doordat er wat omgewaaid was, en dan kan ik niet helpen. Ik voel me dan zo kompleet nutteloos. Ik weet dat dit niets met de hartoperatie te maken heeft, waaraan ik ook nog een klapvoet heb overgehouden, maar ik word er wel erg verdrietig van . Zo dit moest ik even kwijt.

  0
 • L v avatar
  mevrouw , hartelijk dank voor uw advies. Ik heb contact opgenomen met mijn cardioloog en ben gisteren bij hem langs geweest. Hartfilmpje gemaakt en alles was goed gelukkig. Heeft mij gerustgesteld en aan gegeven dat bij inspanning de bloeddruk en hartslag horen te verhogen en dat de gegevens hierover niet verontrustend waren.hartelijke groet,

  0
 • C H avatar
  ,Indrukwekkend verhaal wat u beschrijft. Gezien uw voorgeschiedenis en de typische klachten, raad ik u aan contact op te nemen met uw huisarts of behandelend cardioloog, om een cardiale oorzaak uit te sluiten.Hopelijk bent u bereid te laten horen wat eruit is gekomen.Veel succes.

  0

Je moet Inloggen om te reageren