// Zorg algemeen

Hartkloppingen / hart slaat op hol

Beste hart.volgers.org,

Ik heb ontzettend last van hartkloppingen. Mijn hart slaat geregeld op hol. Op dit moment ben ik op een punt dat ik niet meer weet wat ik ermee aan moet en ik weet niet hoe lang ik dit nog vol ga houden. De afgelopen maanden heb ik bijna dagelijks dat mijn hart op hol slaat. Ik heb het met een hartslagmeter en op papier bijgehouden en bijvoorbeeld vorige maand heb ik 20x gehad dat mijn hart op hol sloeg (enkele keer 2x op 1 dag, maar meestal 1x per dag). Mijn hartslag bereikt dan een piek van tussen de 160 en 180 slagen per minuut. Ik voel me tijdens zo’n ‘aanval’ ook erg beroerd (trillen, zweten, lichtelijk benauwd). Mijn levenswaarde is door deze hartkloppingen op een schaal van 1 op 10 een 1: ik durf nauwelijks nog de deur uit, omdat ik ook buiten de deur deze aanvallen heb gehad en het is zeer beangstigend om met een hartslag van 180 ergens buiten te zijn en je zo naar te voelen (ik ga dan ook direct naar huis), ik durf niet meer te sporten, wandelen of fietsen, want ook dan komen de aanvallen of kunnen ze komen en hoe moet ik met een zeer hoge hartslag terug naar huis lopen/fietsen? Dan span ik me in en word mijn hartslag alleen maar hoger. Ook heb ik moeite om te gaan slapen, omdat ik ook geregeld ’s nachts wakker word met een hartslag van 160+.

Ik loop hiervoor al een tijdje bij een cardioloog. Hij vermoedt meest waarschijnlijk atriale tachycardie en nu gebruik ik dagelijks Verapamil 120mg en Metoprololtartraat 25mg tot 50mg. De Verapamil gebruik ik 2 maanden, maar ik heb niet het idee dat dit middel voor mij werkt, aangezien ik nog steeds erg veel last heb. Is er een middel wat ik kan opperen wat voor deze klachten ook voorgeschreven word? Wellicht dat het voor mij werkt.

Volgens mijn cardioloog kunnen deze klachten geen kwaad, maar ik heb moeite dat te geloven. Als bijna elke dag je hart op hol slaat moet dit toch nadelige gevolgen hebben voor je hart of heb ik het mis? Ik ben doodsbang en krijg er een gevoel bij dat mijn hart er op een gegeven moment mee op houd, omdat hij het niet meer aankan en te hard moet werken elke dag.

Ik hoop dat u mij wat informatie kan geven, ik ben namelijk ten einde raad.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik begrijp heel goed dat deze klachten een grote negatieve invloed op uw leven hebben. Maar, probeert u zich geen zorgen te maken; 'doodsbang' is echt niet nodig. Als u er zoveel last van heeft, dan moet het goed mogelijk zijn om het op een ECG vast te leggen. Als dat eenmaal gebeurd is, dan adviseer ik u doorverwijzing naar een ziekenhuis bij u in de buurt waar ablaties worden uitgevoerd.Medicatie werkt inderdaad vaak onvoldoende. Een ablatie kan heel goed de definitieve oplossing zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy