// Zorg algemeen

Hartkloppingen, benauwd, pijn tussen schouderbladen en meer

Ik heb een vraag want ik voel me niet goed al langere tijd.

Ik ben al jaren extreem moe, energieloos, migraine (wat steeds vaker komt), hartkloppingen en duizelig.

Ik ben 41, hartziekten zit in mijn familie, vader had iets aan zn hartspier, zus heeft een lekkende hartklep, oma's hadden diverse omleidingen en 1 oma had een halsslagader die voor 80% dicht zat.

Nu ben ik 9 maart, na 3 dagen echt beroerd voelen bij inspanning op het werk (ik werk in de bediening als ontbijtmedewerkster), hart die "oversloeg", hartkloppingen, benauwd, druk op de borst, pijn tussen schouderbladen en druk op de borst, na mijn werk naar de huisarts geweest. Die constateerde idd een rare hartslag en nam mijn klachten zo serieus dat hij mij daar door de ambulance heeft laten ophalen. Eenmaal op de SEH van ons kleine streekziekenhuis, aan de monitor gelegd, bloeddruk meting elk kwartier (die was laag 98/67 en soms zelfs nog lager), bloedonderzoeken gedaan, hart long foto gemaakt. Op een gegeven moment hebben ze mijn nitrospray gegeven en toen voelde ik me weer een beetje beter.

Ik ben opgenomen ter observatie met een 24 uurs telemetrie kastje om mijn nek en de dag erop fietsttest gedaan wat ik 5 minuten volhield en toen werd alles weer zwart voor mijn ogen maar dat was allemaal prima... Ook een echo van hart gehad.

Daarna kwam de cardioloog en zei niks aan de hand, u mag naar huis en toen zei ie iets van lekkende hartklep. Ik ben naar huis gestuurd en in de avond begon de ellende weer, dit keer in rust op de bank.

Weer naar de SEH. Daar werd ik dit keer voor gek aangezien want in rust klachten krijgen was het nooit een probleem met het hart zeiden ze. Weer bloedonderzoek, maagzuurremmer gehad (u zal wel maagzuur hebben maar nee ik weet echt wel hoe dat voelt) en weer een telemetrie kastje om mijn nek. Weer opgenomen en moest 2 nachten blijven. Weer naar huis gestuurd, dit keer met medicijnen, 1x daags 25 mg metoprolol en 30 maart dagopname CT scan van hart en bloedvaten. Alles word afgeschoven op stress. Ik heb geen stress...Ik ben druk, alleenstaande moeder van 3 thuiswonende kinderen van 11, 16 en 17 jaar en een zoon van 18 die op kamers woont. Daarnaast werk ik. Net als zoveel mensen in NL dus overmatig stress..nee.

Mijn klachten al jaren.. Extreem moe, migraine, zware benen, pijn tussen schouderbladen, hartkloppingen, duizelig (al onderzocht door kno arts, niks gevonden), koude handen en voeten, nachtelijk zweten (schildklier werkt normaal) en soms wakker worden 's nachts met het gevoel dat ik stik.

Klachten de afgelopen weken: Kortademig na inspanning, benauwd, druk op de borst, duizelig bij inspanning tot bijna flauwvallen toe, trek lijkwit weg, koude zweet, pijn tussen schouderbladen neemt toe en soms pijn in mijn rechterarm en kaak.

Er is in januari uitgebreid bloedonderzoek gedaan door de huisarts, glucosewaarde is 6.0 en HDL is aan de lage kant maar de huisarts stempelt alles OK af. Ik weet hoe ik me voel en das niet goed.

Wat zou het kunnen zijn want ik voel me niet echt serieus genomen en toch wel bezorgd want volgens de cardioloog ben ik nog veel te jong om iets aan mijn hart te hebben terwijl bij mijn vader na een hartcatherisatie op zn 40e iets is gevonden aan zn hartspier.

Dank voor het lezen!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    Geachte mevrouw,Als de echo, de CT, de inspanningstest, en de 24 uurs telemetrie allemaal goed waren, dan is de kans dat u iets (ernstigs) aan uw hart heeft klein. Bij uw vader werd na een hartkatheterisatie iets gevonden aan z'n hartspier zegt u, maar als er iets bij u is, dan zou dat ook zeer waarschijnlijk uit de onderzoeken komen die u gehad heeft. Overigens komen overslaan van het hart en hartkloppingen zeer veel voor en zijn ook onschuldig als verder het hart goed blijkt. Uw bloeddruk is laag. Dat is goed voor uw hart, maar bij snel opstaan, kunt u er ook wel eens duizelig van worden, overigens ook onschuldig.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy