// Zorg algemeen

hartklopping / overslag maanden na flutter ablatie

goeden dag

aan het begin van dit jaar ( april / mei ) heb ik een ablatie ondergaan voor een boezemflutter. deze was makkelijk te localiseren daar ik er al jaren mee liep ivm ziekenhuis truama uit het verleden en daardoor uitstel op uitstel.

Na de ablatie gelukkig geen klachten meer gehad tot vorige week mij in eens een overslag en hartklopping opviel ( max 10 sec ) en deze een paniek gevoel te weeg bracht. een paar dagen daarna nog een keer waarbij natuurlijk in rust alle focus op het hart ligt en de stress hoog is.

Ik hou me zelf voor dat dit vaker voorkomt in tijden van hoge druk/stress etc maar maak me onder tussen zorgen en hoop dat de flutter niet terug is ( = stress etc )

 

graag jullie advies


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • n b avatar
  Nog even een aanvulling op onderstaande en ik hoop dat jullie me iets kunnen gerust stellen.Nu de focus er op ligt voel ik elk overslagje etc in rust.nu 3 maal gevolgd door een korte periode van " op hol " slaan 100 + bpm.daarna weer rustig en soms gevolgd door wat overslagen.merk wel dat bij d overslagen de hartslag laag is (50 - 55) terwijl die normaal 75 a 80 is.en dit gebeurd nu altijd in de middag of avond.bij de ablatie was de flutter aanwezig ( altijd bij ziekenhuis bezoek = stress) en makkelijk te blokken ( uurtje in en uit ) .cardioloog melde dus ook groot succes en 95% kans dat hij niet terug kwam.kortom hoop en voel dat dit heel erg stress gerelateerd is.bloeddruk is nog steeds (te) hoog maar huisarts wil nog niets aanpassen aan medicatie ( 10mg ) want denk dat stress een grote rol speelt.beetje geruststelling is welkom :)

  0
 • n b avatar
  Dank je voor je antwoord ,ik merk nu dat er meer focus op is het weer vaker voorkomt maar ook nu met hoge hartslag na vooral het avond eten . gisteravond weer een paar keer overslaan en daarna boven de 100 bpm.Na 10 a 30 sec even liggen weer naar normaal.stress giert hele dag door mn heen ( ik heb ook diagnose paniek stoornis dus dat help niet ).iemand nog meer last van vooral na het eten dit soort effecten ?

  0
 • F S avatar
  Overslagen zijn een volstrekt normaal verschijnsel en niet iets om je zorgen over te maken. Je geeft al aan dat stress op dit moment een grote rol speelt. Probeer vooral de focus niet op de hartkloppingen/overslagen te leggen en probeer rust voor jezelf te creeeren.. Anders neemt de stress alleen maar toe en kom je in een viceuze cirkel. Stress die overslagen uitlokt, overslagen die stress opbouwen enz.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy