// Zorg algemeen

Hartklepvervanging

Na een endocarditis eerder dit jaar is gebleken dat ik een bicuspide aortaklep heb. Deze klep lekt en een operatie lijkt onvermijdelijk.Is een open-hart operatie altijd noodzakelijk bij het vervangen van de aorta klep? Of zijn er inmiddels mogelijkheden dit via de lies of sleutelgat operatie te doen. Wat bepaalt voor welk type operatie je in aanmerking komt?Welk ziekenhuis staat het beste aangeschreven voor dit soort operaties?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • C H avatar
  In principe heeft ieder ziekenhuis, een standaard ziekenhuis waar ze naar doorverwijzen voor specialistische behandeling. Indien u een andere voorkeur heeft kunt u dit uiteraard altijd aangeven.Het kunt u bij uw verzekering raadplegen waar het vergoed wordt. Heel veel succes.

  0
 • J 1 avatar
  Ik ben woonachtig in Den Bosch. Redelijk centraal gelegen. Het JBZ verwijst door naar UMC voor een dergelijke operatie. Echter in dezelfde straal rondom mijn woonplaats zijn ook ziekenhuizen als het Catharina in Eindhoven of het Antionius in Nieuwegein.Heb ik daarin een keuze en hoe maak ik de keuze?

  0
 • C H avatar
  Aortakleppen kunnen worden vervangen door middel van twee typen operaties; een open-hart operatie of een TAVI.Een open-hart operatie is de reguliere methode om een aortaklep te vervangen. Het voordeel van deze methode is dat er zowel een mechanische als een biologische klep geplaatst kan worden. Ook zijn de resultaten van deze methode beter dan die van een TAVI.Een TAVI is een operatie waarbij via de liesslagader de aortaklep wordt vervangen. Patiƫnten die deze operatie ondergaan hebben een te hoog risico om een open-hart operatie te ondergaan en zijn vaak ouder. Bij deze methode kan alleen een biologische klep geplaatst worden.Zoals al eerder op deze website door dr. is toegelicht gaan mechanische kleppen levenslang mee en zullen biologische kleppen na 15-25 jaar vervangen moeten worden. In uw geval zal er dus waarschijnlijk gekozen worden voor een mechanische klep, omdat u anders na 15-25 jaar opnieuw geopereerd moet worden.In Nederland zijn 16 hartcentra die deze gespecialiseerde operatie uitvoeren, afhankelijk van uw woonplaats zal uw cardioloog u doorverwijzen naar een gespecialiseerd hartcentrum in uw directe omgeving.Veel succes alvast met de komende operatie en het herstel!

  0

Je moet Inloggen om te reageren