// Zorg algemeen

hartklepstenose en ontstekingen

hallo, ik zit met het volgende: ik krijg op korte termijn een nieuwe aortaklep.
sinds mijn negende levensjaar heb ik nierstenen met alle ellende van dien. Ook nu slik ik weer antibiotica i.v.m. ontstekingen.
Hoeveel invloed hebben die ontstekingen op een nieuwe aortaklep??
Er zijn al veel stenen vergruisd maar al die kleine stukjes gruis blijven in het lichaam hangen met de nodige pijn en ontstekingen. Ik heb een prima uroloog en deze heeft mij een blaasspoelmiddel voorgeschreven die ik mij zelf toedien. Hierdoor had ik bijna geen ontstekingen meer. Helaas wordt deze door de zorgverzekering niet meer vergoed met alle nare gevolgen van dien. Er zijn niet meer zoveel soorten antibiotica voor mij. Ik ben erg bang voor wat gaat komen.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J t avatar
    mevrouw,Heel vervelend dat u al sinds uw 9de levensjaar met nierstenen zit, en nu een nieuwe aortaklep gaat krijgen.Als u een nieuwe aortaklep hebt gekregen, is deze klep (dat geldt voor zowel een biologische als een mechanische klep) gevoelig voor ontstekingen. Normaal gesproken moeten patienten met een kunstklep bij het risico op een ontsteking antibiotica krijgen. Bijvoorbeeld als iemand met een kunstklep een tandheelkundige ingreep gaat krijgen moet deze antibiotica voor de ingreep krijgen. Dit zijn 'standaard antibiotica', ik weet niet welke antibiotica u momenteel krijgt en voor welke antibiotica u wel of niet (on)gevoelig bent.Voordat u de nieuwe hartklep gaat krijgen is het dus verstandig met uw cardioloog en/of hartchirurg te overleggen wat in uw geval verstandig is.Heel veel succes van

    0

Je moet Inloggen om te reageren