// Zorg algemeen

Hartklepinsufficiëntie

Goedenavond ik zou graag antwoord willen hebben op deze vraag:

Op 14-09-2017 was ik in het AMC voor een hartecho als controle op een Mini Maze van 20-03-2017.Daarvan (de echo) was de uitslag Mitralisklepinsufficiëntie graad 4(ernstig) Mitralisklepinsufficiëntie graad 4(ernstig) Systolische flowomkering in de levervene.De echografist schrok behoorlijk,en overlegde met de cardioloog.Op 29-10-2017 opgenomen in het Flevoziekenhuis voor een doorgemaakte ACS 30-10-2017 een echo van het hart en toen was dus de uitslag van de echo :  de MI insufficiëntie matig/ernstig en de TI insuffuciëntie gering/matig,maar nu erbij verdikte randen van de aortaklep en gering/matige AoI.Dus mijn vraag is kunnen ernstig lekkende kleppen in 6 weken tijd zomaar verbeteren.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Uit de context vermoed ik dat u een mitralisklep- en een tricuspidalisklepinsufficientie had. De echocardiografische beoordeling van de ernst kan om 2 redenen variëren: (1) de beoordeling gebeurt nog vaak “a vue” en het onderscheid tussen gering/matig/ernstig is daarmee niet scherp; (2) de ernst van deze insufficiënties is afhankelijk van hoe ‘gevuld’ met vocht uw bloedvatstelsel is. Zo nemen deze insufficiënties vaak af als patiënten plasmiddelen (diuretica) voorgeschreven krijgen: het bloedvolume neemt daardoor af met als gevolg dat ook de afmetingen van het hart kleiner worden en kleppen weer beter sluiten. Mogelijk was dit ook bij u het geval?

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy