// Zorg algemeen

Hartklep vervangen

Hallo

Moet een nieuwe hartklep door een operatie voel me spijgisch niet in order ben heel van vroeg aan de arts kan het ook door mijn Lies zegt de je bent nog jong 56 en dan moet het misschien nog een een keer nu is mijn vraag daar mag je toch zelf een keuze in maken hoop dat u mijn vraag kan beantwoorden 

 

 

Groetjes


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • C H avatar
    ,Wat naar dat je je zo voelt! Er zijn verschillende hartkleppen die met een operatie gerepareerd of vervangen kunnen worden. De aortaklep is de enige hartklep die zowel via een operatie als via de lies kan worden vernieuwd. Bij een normale operatie wordt de eigen klep verwijderd en wordt op deze plaats een nieuwe klep geplaatst. Bij een operatie via de lies kunnen ze de oude klep niet verwijderen en zal de nieuwe klep in de oude klep worden geplaatst. Dit betekent dat er een kleinere klep geplaatst kan worden. Als je zo jong bent en de kans dus bestaat dat je nog een keer een nieuwe klep moet krijgen, wil je niet dat er telkens een kleinere klep gebruikt kan worden, want daarmee wordt de hoeveelheid bloed die erdoor kan stromen minder. Daarom wordt een operatie via de lies eigenlijk alleen gedaan bij mensen die een te hoog risico hebben om geopereerd te worden (bijvoorbeeld omdat ze heel oud zijn of omdat ze bepaalde andere ziektes hebben).Hopelijk is het je zo wat duidelijker.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy