// Zorg algemeen

Hartklachten?

Sinds een jaar loop ik al rond met, voor mijn gevoel, hartklachten. Dagelijks heb ik veel last van een drukkend gevoel op mijn linkerborst, duizeligheid en benauwdheid. Wanneer ik me inspan door bijv. de trap op te lopen worden de klachten veel erger. Ook wordt ik al duizelig en benauwd wanneer ik drie kniebuigingen doe, en dat terwijl ik voordat de klachten begonnen al heel mijn leven gesport heb. Ook wanneer ik moet bukken om iets op te rapen of zelfs maar lichtjes voorover ga hangen voel ik me echt beroerd. Kan het zijn dat het hart in de verdrukking komt bij het bukken? In de avond wanneer ik ga ontspannen heb ik vaak het gevoel dat ik wegzak en voel me dan zo duizelig dat ik bijna niet meer naar het toilet kan lopen. Mijn nachtrust is slecht. Wordt vaak wakker en heb dan een hevig trillend gevoel op mijn borst ter hoogte van mijn hart. Moet ook minimaal 3 tot 4 keer opstaan om te plassen en ben dan ook weer erg duizelig. Ik heb begin 2016 al verschillende onderzoeken gehad: ECG, bloedonderzoek, fietstest,echo, Katherisatie en holteronderzoek. Uit al deze onderzoeken kwamen geen cardiale afwijkingen naar voren. Inmiddels ben ik al een jaar verder en mijn klachten zijn nog steeds hetzelfde. Kan het zijn dat ik toch een zeldzame hartafwijking heb die bij bovengenoemde onderzoeken niet naar voren is gekomen? Of kan het zijn dat mijn klachten te maken hebben met het syndroom van Tietze? Dit schijnt ook erg op hartklachten te lijken..............


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Lastig probleem hoor.Ik lees dat u al uitgebreid door een cardioloog bent onderzocht vanwege deze klachten en dat er geen aanwijzjngen zijn gevonden voor afwijkingen aan het hart.Het echo van het hart en de hartcatheterisatie zijn uitgebreide onderzoekingen. Uw hart kan door bukken niet in de verdrukking komen.Waar ik bij uw verhaal in eerste instantie aan dacht was: hartritmestoornissen.Nou heeft u ook een holteronderzoek gehad om dat uit te sluiten als oorzaak van uw klachten, maar heeft u ook daadwerkelijk de klachten gehad ten tijde van het holteronderzoek.Aan het Syndroom van Tietze denk ik ook eigenlijk niet bij dit kalchtenpatroon.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy