// Zorg algemeen

Hartkatheterisatie

Krijg binnenkort katheterisatie en heb aspirine voorgeschreven gekregen. Slik al Lanzoprazol als maagbeschermer desondanks heb nu steeds last van mijn maag. Is mijn maagbeschermer misschien niet de goede hiervoor en moet ik een andere hebben?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Lanzoprazol is een protonpompremmer oftewel een maagzuurremmer. Binnen deze medicijn groep zijn verschillende varianten met zeer kleine ondergingen verschillen. Deze protonpompremmers worden veel gebruikt als maagbeschermer voor mensen die aspirines of andere vormen van bloedverdunners gebruike en kunnen het s'ochtends direct bij het opstaan worden ingenomen liefst een half uurtje voor het ontbijt. De aspirine kunt u dan het bij of na het ontbijt innemen en wegspoelen met een flink glas water. Mogelijk gebruikt u de middelen al op deze manier, zo niet dan is het de moeite waard om het zo eens te proberen. Op zich is het dus wel een geschikte maagbeschermer maar misschien niet voor u of niet in de huidige dosering. Overleg even met uw huisarts over eventuele alternatieven.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy