// Zorg algemeen

Hartkatherisatie via de arm of via de lies?

Hallo,

Over dit onderwerp zijn al diverse vragen cq mededelingen gedaan maar graag zou ik weten of er vaker complicaties zijn wanneer er via de arm gekatheriseerd wordt dan via de lies. Dat de behandeling via de arm voor de arts minder belastend is dan via de lies is duidelijk maar hoe het zit met de complicaties voor de patient is niet duidelijk. Heeft de patient trouwens altijd de keuze?

Met vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

  • P T avatar
    Dat is inderdaad een lastig dilemma voor u.Inderdaad kan er ook dystrofie ontstaan aan het been na catheterisatie, maar dat is wel zeldzaam.Als het goed is heeft uw behandelend cardioloog samen met u de toegangsroute besproken. As u nu nog altijd twijfels heeft is het verstandig om met de catheteriserend cardioloog vantevoren te overleggen. Zodoende komt u en uw catheteriserend cardioloog niet voor ongewenste verrassingen te staan. Het henagt bijvoorbeeld ook af van de ervaring die een catheteriserend cardioloog heeft met toegang via de lies of de pols.

    0
  • W D avatar
    Hallo, ook ik moet een hartkatheterisatie ondergaan via de pols. Omdat ik nogal zwaar ben vinden ze door de lies geen optie i.v. met ontstekingen e.d. maar in beide armen heb ik dystrofie opgelopen na een polsbreuk, in de andere arm na een fikse ontsteking na een infuus dat (te lang) is blijven zitten. Wat is wijsheid in mijn geval, ik weet het niet meer, twijfel heel erg. Want na elke keer bloed laten prikken of een infuus bij een cardioversie e.d. ga ik gelijk weer een behandeltraject in bij de fysiotherapeut om mijn arm te behandelen, twee keer per week.Ontvang graag een advies! Wie heeft hier ervaring mee? Omdat ik lees dat er bij beide cronische pijn kan ontstaan, lies en evenzeer de arm, is mijn vraag: "Wordt daar ook dystrofie mee bedoeld?" groet,

    0
  • P T avatar
    Catheterisatie van de kransslagaders van het hart kan via de liesslagader of de polsslagader. Catheteriseren via de polsslagader is de laatste jaren sterk in gebruik toegenomen. Met name bij patienten die veel bloedverdunning moeten gebruiken, bijvoorbeeld bij een hartinfarct, geeft catheteriseren via de pols minder kans op bloedingscomplicaties. Het verschil qua complicaties zit dus in met name lagere kans op bloeding als via de pols (bij bepaalde patienten).Andere complicaties, zoals chronische pijn, treden bij beide toegangswegen op.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy