// Zorg algemeen

HARTINFARCT / ZONDER VERNAUWDE KRANSSLAGADERS.

Dank meneer , ik heb erg veel aan de antwoorden die u geeft. Ik kom net bij de HA vandaan om verslag te doen van mijn verhaal met de cardioloog. De grote vraag voor mij is; hoe kom ik aan dat hartinfarct als mijn kransslagadres geen vernauwing vertonen... De HA gaf mij aan dat een (tijdelijke) verkramping kan zorgen voor een hartinfarct? Ik zelf denk namelijk niet aan een infarct maar aan. Echter in mijn bloed was een verhoging te zien van Troponine (is dat ook te zijn bij?).


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Als bewezen is dat je kransslagaders geen vernauwing vertonen, dan zijn er nog andere, veel minder vaak voorkomende oorzaken voor een hartinfarct. Een van die zeldzamere oorzaken is een verkramping. Maar belangrijk is en blijft dat een vernauwing de meest voorkomende oorzaak is van een hartinfarct en een vernauwing moet worden uitgesloten voordat aan andere oorzaken kan worden gedacht.Een verhoging van het troponine in het bloed bij mensen met klachten van druk of pijn op de borst wijst op een hartinfarct.Angina pectoris betekent letterlijk 'pijn of druk op de borst'. Angina pectoris is dus een klacht en geen diagnose.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy