// Zorg algemeen

Hartinfarct tijdens ablatie

Vorige week woensdag onderging ik mijn 3e ablatie wegens terugkerende atriale tachycardieen. Tegen het einde kreeg ik ineens immens pijn op de borst uitstralen nr de rechterarm.. vervolgens beide armen en op het einde de rug en schouderbladen.. Ik bleek een hartinfarct te hebben. Natuurlijk waren ze er direct bij en bleek ik spasmen te hebben op bestaande plaque in de kransslagader. Ik ben direct gedotterd en heb een stent gekregen. Omdat ze er direct bij waren heb ik er gelukkig geen schade aan overgehouden. Ik heb echt super veel geluk gehad. Het vreemde is wel dat ik 2 jaar terug nog een hartscan heb gehad en hier was niets op te zien. Kan dit zo snel gaan Ja? Ik ben pas 40 en nog veel te jong voor deze ongein. Komt dit vaker voor tijdens een ablatie dat iemand met spasmen reageert op de toegediende stoffen? Ik ben er wel erg van geschrokken. Je gaat voor onschuldige ritmestoornissen en kom je uiteindelijk op de IC te liggen vanwege een infarct.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik kan me uw schrik en teleurstelling erg goed voorstellen.Het is een zeer, zeer zeldzame complicatie. Waar je aan kunt denken is een luchtbelletje dat in de kransslagader is beland (als er in de linker hartshelft is geableerd), of, dat er vlak bij een kransslagader is geableerd, die beschadigd is geraakt door de warmte van de ablatie-puls.Het verhaal van spasme vind ik lastig hiermee in verband te brengen. Spasmen zie je nooit op een hartscan.Gelukkig bent u heel snel behandeld.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy