// Zorg algemeen

hartinfarct na knieoperatie

Ik wordt begin nov. geopereerd, krijg een nieuwe knie. Na de eerste nieuwe knie, heb ik 8 weken nadien enkele zware hartinfarcten gehad, stent in de hoofdstam (in Erasmus MC) en daarna een cardiogene shock, dit is nu drie eneen half jr geleden. Van de cardioloog mag ik geopereerd worden, moet omdat ik nog af en toe angina klachten heb wel de carbasalaat doorslikken. Ik ben vrouw en 59 jaar. De vorige keer had ik alleen benauwdheidsklachten, een week of 2 voor ik de infarcten kreeg. Ik lees toch nog steeds dat na een knieoperatie hartinfarcten vaker voorkomen. Moet ik toch bang zijn dat ik na enkele weken weer last krijg ? De operatie in november is een revisieoperatie, duurt ongeveer 3 uur, ik moet een aantal dagen in bed blijven, en ik krijg een ruggenprik en een roesje. Dit gebeurt in de Maartenskliniek in Woerden. Als ik lees dat je na enkele weken meer kans hebt op een hartinfarct, begin ik toch wat angst te krijgen. Is dit terecht ? Ik slik verder ramipril, 2 x dgs, Plavix , 2 soorten plastabletten, mono-cedocard, bisoprolol en atorvastatine 80.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt als je zo'n heftig beloop hebt gehad na een knie-operatie en er weer een moet ondergaan. Als het goed is hebben de artsen die je knie gaan opereren advies gevraagd aan je behandelend cardioloog over wat te doen met je medicatie rondom de operatie en of er nog aanvullende maatregelen nodig zijn voor en/of tijdens de operatie. Overigens is het risico op een hartinfarct na een knie-operatie misschien wel wat verhoogd, maar feit is dat de kans op het kijgen van een hartinfarct na zo'n operatie laag is. En dat risico is nog lager bij het gebruik van de juiste beschermende medicatie, zoasl je hierboven noemt.Veel succes met de operatie.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy