// Zorg algemeen

hartfalen na onderzoek

Beste,

Onlangs weer een jonge voetballer getroffen door hartfalen. Ikzelf heb reeds enkele maanden angst gehad door klachten als vermoeidheid, pijn op de borst, kortademig, duizeligheid... 

Ben meermaals volledig onderzocht door cardiologen (EKG, inspanningstest, echo, CT-scan), allemaal perfect in orde en dit heeft pakweg 80% van mijn angst weggenomen. Ik had ook veel minder last van kortademigheid en pijn op de borst.

Sinds enkele weken begon ik hier weer meer en meer last van te krijgen en gezien hetgene die voetballer tegengekomen heeft vroeg ik mij hoelang zo'n cardiologisch onderzoek "geldig" is? Kan ik bv binnen een termijn van 1 jaar te maken hebben met hartfalen indien mijn hart eerder perfect gezond is verklaard?

Alvast bedankt!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    Geachte vragensteller,Ik denk dat u met "hartfalen" in dit geval de situatie bedoelt waarin een sporter opeens een hartstilstand tijdens het beoefenen van een sport krijgt. Dit is heel zeldzaam, maar als het gebeurd dan haalt t vaak de media. Dit omdat het meestal jonge mensen betreft die van tevoren geen enkele klacht hadden en geheel onverwacht midden op het veld neervallen, een dramatische gebeurtenis. Als bij u er zoveel onderzoek gedaan is, dan is de kans dat u zoiets overkomt wel heel erg klein, zeker als ik er vanuit ga dat u ook jong bent. (dan is de "geldigheid" ook wel enkele jaren, zo niet langer) Ook is van belang of er in uw familie hartproblemen op jonge leeftijd voorkomen, maar dit zal uw cardioloog vast wel geïnventariseerd hebben. Als u nu echter deze klachten heeft, is er misschien iets anders aan de hand en kan u dit een keer met uw huisarts bespreken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy