// Zorg algemeen

hartfalen en ritmestoornis

behandelend cardioloog dr.Kooistra Tjongerschans ziekenhuisMedicijn gebruikClopidogrel 75 mg 1 maal per dag een tabletLanoxin 0,125 “Bumetanine 1 mg ”Spironolacton 25 mg “Perindopril 2 mg ”Simvastine 20 mg "Isosorbidemom 50 mg 1 capsule per dagAcenocoumarol 1 mg volgens schemaMovicolon 2x per week een zakje5 jaar geleden werd bij mij hartfalen en hartritmestoornis geconstateerd. Na ECG en fietstest (die niet goed ging) werd ik gecatheriseerd. Daarbij werd ontdekt, dat mijn SYPHON ?? (hoofdstamader) voor 75% was verstopt .Het overleg van de cardiologen in Tjongerschans waren van mening, dat ik geopereerd moest worden en dat er by-passes aangebracht zouden worden. Alles werd gestuurd naar MCL Leeuwarden. Een week later werd ik gebeld door MCL , dat ik gedotterd kon worden. Dr. van Boven heeft dat met succes uitgevoerd. Er werd in de hoofdstam (volgens zeggen) de grootste stent ingebracht en nog een kleinere in een zij-ader. Tot begin dit jaar ging alles naar wens, maar toen werd ik kortademig en voelde mij absoluut niet fit. Er werd een ECG gemaakt en ik heb een fietstest gedaan. De fietstest was niet goed en ik werd wederom gecatheriseerd. Hieruit kwam naar voren, dat er 2 zij-aders waren verstopt. Deze konden niet worden gedotterd, omdat men bang was de stent in de hoofdstam te beschadigen. Normaal kreeg ik een jaar uitstel, maar nu kreeg ik met het gebruik van het medicijn Isosorbidemon een halfjaar uitstel. Indien er nog meer verstopt zou raken, zou het alsnog uit kunnen draaien op een operatie. Als ik nu bukkend mijn schoenveters vastmaak of ik moet iets tillen van de grond, kom ik toch weer adem tekort. Wat staat mij bij het bezoek aan dr.Kooistra eind september te wachten. Heeft u enig idee?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

  • C H avatar
    Excuses voor de late reactie! Omdat u uw vraag op het forum heeft gesteld en niet via ‘vraag het ons’, is deze bij ons niet standaard als vraag naar boven gekomen en daardoor over het hoofd gezien. Aangezien u vertelt dat u een pacemaker heeft en tambocor gebruikt, ga ik ervan uit dat de hartritmestoornis die u heeft boezemfibrilleren is. Hoewel de klachten die u tijdens een aanval voelt erg vervelend kunnen zijn, is boezemfibrilleren in principe ongevaarlijk.De pacemaker is een hulpmiddel om bepaalde symptomen tegen te gaan, net zoals de tambocor zorgt dat u geen hartkloppingen voelt.Naast symptoombestrijding is de behandeling van boezemfibrilleren gericht op het voorkomen van complicaties door bloedstolsels (zoals een herseninfarct). Deze bloedstolsels kunnen als gevolg van boezemfibrilleren in het hart ontstaan, wer deze in de bloedbaan terecht komen kunnen zij o.a. een herseninfarct veroorzaken. Mensen die hier een verhoogd risico op hebben zijn o.a. mensen die andere problemen aan hart- en bloedvaten of ouder zijn. Bij deze mensen worden bloedverdunners voorgeschreven.Mensen die langdurig (maanden tot jaren) een veel te snelle hartslag hebben, kunnen hierdoor een vermindering van de pompfunctie van het hart krijgen. Om deze reden krijgen veel mensen met chronisch boezemfibrilleren medicijnen om de hartfrequentie te verlagen. Het boezemfibrilleren op zichzelf geeft dus geen verschil in levensverwachting, het gaat om het totale plaatje. Als uw medicijnen werken en u voelt zich daar goed bij, hoeft u zich nu geen zorgen te maken. Ik ga ervan uit dat uw behandeld arts u regelmatig controleert op de andere gerelateerde factoren en daar indien nodig de behandeling bijstelt, zodat u nog heel wat jjes met uw vrouw kunt doorbrengen!

    0
  • g g avatar
    Geachte, ik heb hartritmestoornis en hiervoor n pacemaker en tambocor. Lijkt goed te werken, kan echter absoluut niet meer zonder tambocor. Als ik 1dag vergeet dan heb ik de volgende dag ritme stoornis. zegt dar ik hiermee moet leven. Ok dan maar, maar nu komt de vraag waar ik mee zit (graag eerlijk antwoord,ben voor bereid } heb ik n kortere levensverwachting met deze aandoening of juist niet (vanwege pacemaker) !? Ik ben nu 55 en wou graag nog even blijven, en zeker mijn vrouw nog niet alleen laten ! Graag uw eerlijkeantword. ,

    0
  • F S avatar
    Fijn dat u 5 jaar gelden een geslaagde dotterbehnadeling heeft gehad en daar 5 jaar goed mee vooruit heeft gekund. Het is voor u teleurstellend dat u nu toch weer klachten heeft en opnieuw vernauwingen die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de klachten. Bij vernauwingen in de kransslagaderen heb je 3 behandelopties: - met medicijnen (bijvoorbeeld vaatverwijdende middelen)- een dotterbehandeling of - een bypass-operatie. Voor deze laatste 2 wordt een zorgvuldige afweging gemaakt waarbij de gezondheidswinst wordt afgezet tegen de risico's. Bij u is op dit moment gekozen voor het toevoegen van een vaatverwijdend medicijn en ik begrijp dat u cardioloog u eerder wil terugzien om de vinger aan de pols te houden. Wat u staat te wachten is voor mij vanachter dit scherm erg koffiedik kijken. Op geleide van uw klachten zal u cardioloog samen met u en het hartteam van het MCL het beleid verder vormgeven hierbij zal goed gekeken moeten worden wat de belangrijkste oorzaak van uw klachten is de vernauwingen in de kransslagaders, de ritmestoornissen of het hartfalen.Ik wens u sterkte.

    0

Je moet Inloggen om te reageren