// Zorg algemeen

hartfalen als gevolg van plots stoppen met beta blokker?? kan dat

4 maanden geleden is er bij mij boezem fibrillatie vastgesteld en een hoge hartslag.( ca 140)
ik kreeg toen plaspillen ( ivm vocht achter de longen) bloed verdunners en een Beta blokker genaamd Metoprololsuccinaat 50.
deze combinatie werkte in het begin goed ik sliep goed . geen kortademigheid meer , afin ik voelde me goed.
tot ca 1 mnd later ik last kreeg van angst dromen en hartkloppingen s'nachts. moest van de arts stoppen met deze pillen en de volgende dag nog een halfje nemen om af te bouwen. vervolgens duurde het 3 weken voor de volgende afspraak waar ik een ander middel kreeg voorgeschreven en bleek uit een hart echo dat ik ook nog hartfalen had ( hartslag was daags daarvoor middels holter vastgesteld op 110 dag gemiddelde).
vraag . in de bijsluiter van Metoprololsuccinaat 50 staat o.a. dat het plotseling stoppen kan leiden tot hartfalen.nu vraag ik me af of er een verband kan zijn tussen het stoppen zonder direct alternatief en het later vastgestelde hartfalen.
ik hoor graag van


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • c l avatar
    Ik heb zelf ook dit probleem gehad, alleen niet door plots stoppen met betablokker, maar na 2 zware anti biotica kuren, ook bij mij kwamen de klachten van hartfalen vrij laat na de 2 kuren, tot ontdekking.Ik kreeg plastabletten, en een echo, om te kijken naar de conditie van t hart.Uit eindelijk is t goed hersteld geen blijvende schade te zien, maar toch blijf ik alert, stel dat ik ooit weer een keer ab kuur krijg?? Ik heb wel ervaren dat na de plas tabletten ik meer/beter kan zweten, wat voor en na delen heeft,

    0
  • L avatar
    Geachte heer/mevrouw,Een b├Ętablokker kan worden gebruikt om bij boezemfibrilleren een hoge hartfrequentie (te snel kloppen van het hart) te behandelen. Als het hart maandenlang te snel klopt kan het uitgeput raken en hartfalen (=verminderde pompkracht) ontstaan. Als stoppen van de b├Ętablokker weer aanleiding geeft tot een te hoge hartslag, dan kan er op die manier eventueel hartfalen ontstaan of in stand gehouden worden. Het is echter vanaf deze plek onmogelijk te bepalen of dit ook bij u zo is. Er zijn ook nog andere zaken van belang zoals de functie en dikte van uw hart, andere medicatie, klepproblemen, etc. Alleen uw eigen cardioloog die u goed kent kan hier dus antwoord op geven.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy