// Zorg algemeen

harte ritme stoornis

Sinds paar jaar last van ritme stoornis voglens ecg was er niets te vinden(stress),dit is 15 jaar geleden.nu heb ik er nog steeds last van ,veel in rust ook als ik wakker wordt gaat mijnn hart tekeer(lijkt dan op atrium fibrilleren) is het verstandig nu alsnog weer een ecg te laten doen.hartproblemen zitten in de familie van vaders kant)tevens ben ik ook ms patient.alvast bedankt!

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • S W avatar
  Hartslag 50, Doe regelmatig actieve beweging (wandelen, golfen, rustig hartlopen). Bij naar bed gaan, veel extra-systolen (1 op 2-3). Maakt leven in de nacht onrustig. Heb nu gebruik van alcohol (zie BMJ) tot minimum beperkt, zo ook koffie. Het lijkt beter te gaan! Verband? Psychisch?

  0
 • F N avatar
  Misschien heeft u ook er een slaap apneu bij, deze kunnen ook ritme stoornissen opwekken.

  0
 • L D avatar
  Een ECG (hartfilmpje) is een goedkoop en voor de patiƫnt niet-belastend onderzoek. U voelt waarschijnlijk een onregelmatige pols en interpreteert dat als atriumfibrilleren (=boezemfibrilleren). Op een ECG is atriumfibrilleren eenvoudig te zien, en het is ook belangrijk om zeker te weten of je wel of niet atriumfibrilleren hebt. Overslagen van het hart kunnen ook een gevoel van onregelmatige hartbonzingen veroorzaken. Als regel zijn overslagen onschuldig.De klacht hartkloppingen kan lastig zijn, omdat onder bepaalde omstandigheden een normaal hartritme ook met een gevoel van hartkloppingen gepaard kan gaan. Denk maar eens aan het gevoel tijdens nervositeit of schrik. Als uw klachten aanvalsgewijs optreden kan ook een apparaatje meegegeven worden dat 1 of meerdere dagen uw hartslag permanent volgt.Leuk feitje: het huidige ECG is door een Nederlander ontwikkeld, van Einthoven, waarvoor hij in 1924 de Nobelprijs kreeg.

  0

Je moet Inloggen om te reageren