// Zorg algemeen

Hart slag schiet bij sporten om hoog.

Hallo,

 

Gisteren ben ik gaan mountainbiken. Dit doe ik elke week fanatiek. Binnen 4 kilometer schoot mijn hartslag in eens naar 180 slagen per minuut. Zie PDF. Voor deze stijgen was er geen aanleiding qua inspanning of zwaarte van parcours. Wel het gevoel op mijn borst dat hart snel opliep naar de 180 slagen. Daarna vermoeid en niet helemaal fit.

Dit heb ik een jaar eerder gehad toen schoot de hartslag van 170 naar 210. Daarna alles onderzocht ECG en Inspanningstest. Niks op te zien. 

Kan ik hiermee naar de huisarts en wat zou het vervolg traject kunnen zijn.

Bijgevoegd hartslagmeting.

Met vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • A B avatar
    Bedankt voor het antwoord.De afwijking in de band is onwaarschijnlijk omdat ik de stijging inderdaad ook voelde.Ik heb gelijk weer een afspraak gemaakt bij de sportarts om een ecg en een inspanningstest te laten afnemen. Zou het ook hyperventilatie, of andere oorzaken kunnen hebben.

    0
  • H K avatar
    In theorie zijn er 2 mogelijkheden: er kan sprake zijn van storing door slecht contact of verschuiving van de hartslagband of er is sprake geweest van een hartritmestoornis. Gezien het feit dat er ook klachten waren tijdens en na de stijging is een hartritmestoornis niet onwaarschijnlijk. Hoewel er al een keer onderzoek is gedaan zou ik toch adviseren om dit opnieuw met de huisarts te bespreken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy