// Zorg algemeen

hart ritme stoornis

Hi, de dokter heeft 3 jaar geleden ontdekt dat ik hartritme stoornis heb( ik had toen een lichte Tia), dat hebben ze met elektrische schokken hersteld en het is gelijk de eerste keer gelukt. Sindsdien slik ik fenprocoumon 3 mg ( bloedvedunner)1x per dag en Sotalol 80 mg.( hartritme) Nu woon ik sinds vorig jaar in Thailand en daar kennen ze deze medicijnen niet dus als deze binnenkort op zijn krijg ik vervanging door ander merk, voor de Fenprocoumon 3mg. krijg ik Orfarin3 mg. de vervanging van de Sotalol ken ik nog niet. Ik heb al die jaren nooit meer last gehad is het verstandig die pillen te blijven slikken? Daarnaast had ik ook cholesterol verlager Crestor 40 mg. die hebben ze hier in Thailand verlaagd naar 10 mg.iemand ervaring op dit gebied?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Vermoedelijk gaat het hier om atriumfibrilleren of atriumflutter.. De behandeling daarvan kent 2 poten: eentje gericht op de GEVAARLIJKE consequenties ervan in de vorm van beroerte of andere uitingen van stolsels die zich bij mensen met dergelijke ritmestoornissen in de linker hartboezem kunnen vormen. Zo'n stolsel kan met de bloedstroom worden meegevoerd, ergens klem komen te zitten en aldus ter plekke de bloedstroom afsluiten. De tweede poot is gericht op de KLACHTEN die de ritmestoornis kan geven. Voor de eerste poot zijn antistollingsmiddelen beschikbaar, zoals fenprocoumon en acenocoumarol. Hiervan is controle door de trombosedienst (in NL) of door een ziekenhuis (vaak in het buitenland) noodzakelijk. Deze middelen zijn over de hele wereld beschikbaar. Tegenwoordig zijn er echter ook middelen waarvan geen controle door de trombosedienst meer noodzakelijk is. Het is mij niet bekend of die in Thailand beschikbaar zijn.Sotalol is een middel wat gericht is op de 2e poot, dus behandeling van de klachten. Vaak wordt na een hele periode zonder klachten (onder deze medicatie) wel weer eens geprobeerd zo'n middel te stoppen of in dosering te verlagen. Komt de ritmestoornis terug, dan weet je zeker dat je het nodig hebt. Dit is een middel wat al heel lang beschikbaar is en stellig ook in Thailand verkrijgbaar zal zijn

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy