// Zorg algemeen

Hart op hol na sinusknoopmodificatie?

Hallo!

3,5 week geleden heb ik een sinusknoopmodificatie gehad. Deze ablatie is waarschijnlijk geslaagd. Sinds deze week heb ik last van aanvallen waarin mijn hart voor mijn gevoel op hol slaat. Afgelopen week is de huisartsenpost hiervoor in de nacht nog langskomen, maar toen zij er eenmaal waren was de aanval verdwenen. Ze hadden daarnaast geen ECG apparaat bij zich. Ik ben daarna bij de huisarts geweest en hij heeft mij voor zolang zijn draagbare 1-afleidings ECG (OMRON HCG-801) te leen gegeven.

Vanavond voelde ik mij niet goed, ik ben dan ook in bed gaan liggen. In bed traden er weer een aantal aanvallen op. Hierbij kreeg ik last van hele snelle hartkloppingen, daarna trad er een soort lange pauze op, waarbij ik een druk op de borst kreeg en extreem vermoeidheid was, hierna volgde een hele zware en slome slag. Op het apparaat van de huisarts zag ik dat mijn hartslag van de 139 naar 30 ging en weer terug. Het apparaat gaf daarnaast het volgende aan; ‘Irregular heart rate and deviating waveform’.

Ik vroeg mij af of dit vaker voorkomt bij dit soort ablaties. Daarnaast vroeg ik mij ook af of ik iets kan doen om deze ‘aanvallen’ te voorkomen.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • - - avatar
  Oeps daar ging iets mis.Maar de cardioloog heeft dus de dag erna opgebeld vanwege de onderzoeken en ik sta nu opnieuw op de wachtlijst (spoed) voor een derde ablatie. Hartslag is heel erg wisselend; tachycardie afwisselend met bradycardie en pauzes.Hartstikke bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen en het geven van deze goede raad.

  0
 • - - avatar
  Ik heb de ECG's zoals u aanraadde bij de cardioloog ingeleverd. In de tussentijd is er veel gebeurt; opname in het Radboud vanwege ritmestoornissen (Atriale tachycardie en nodaalritme). Hierbij traden ook pauzes op. Ik heb daarnaast de fietstest en holter gehad in Eindhoven en de cardi

  0
 • L D avatar
  U kunt niets doen om dit te voorkomen.Mogelijk heeft u nog een andere ritmestoornis. Uw verhaal, van op hol slaan van het hart, past niet bij de inappropriate sinustachycardia, waarvoor u die sinusknoopmodificatie heeft gehad. Toch kan het wel zo zijn, dat de sinusknoop niet meer goed functioneert, en er reflexmatig snelle ritmes ontstaan, die dan bij tijd en wijle zichtbaar worden.Uw huisarts heefet het goed gedaan, dooru w die draagbare OMRON mee te geven. daarop kan uw cardioloog waarschijnlijk goed zien wat er tijdens uw klachten gebeurt. Zorg dus dat het zeker is dat de registraties (en niet alleen de beoordeling!) ook bij uw cardioloog komen. Helaas gaat dat, bij gebrek aan een goed transmuraal EPD, wel eens mis.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy