// Zorg algemeen

Hart op hol

Ik had een vraag gesteld over mijn hart die soms ineens op hol slaat. Er is op mijn vraag gereageerd door . Ik heb daarop nog gereageerd, maar weet niet of mijn vraag dan nog beantwoord word, daarom stel ik hem hier nog een keer. schreef:Het verhaal dat U vertelt klinkt heel typisch voor wat wij een “supraventriculaire tachycardie” noemen. Meestal draait hierbij een kringstroompje in het hart, waardoor het plotseling op hol kan slaan, en ook ineens weer kan stoppen. Deze ritmestoornissen zijn meestal ongevaarlijk. Soms kunnen geneesmiddelen wat helpen, maar vaak kan met een kleine ingreep het probleem in voor altijd worden opgelost.Het zou het beste zijn als U bij klachten een keer een hartfilmpje zou kunnen laten maken, bij huisarts of in een ziekenhuis, dan weten we wat het is.Wees niet bezorgd en bespreek Uw klachten een keer met een cardioloog, waarschijnlijk kunnen we Uw probleem eenvoudig verhelpen.Nu mijn vragen daarop: , bent u zelf cardioloog? Fijn om te horen dat het onschuldig klinkt. Dus er kan mij niets gebeuren tijdens zo'n aanval? Sommige mensen vertelden mij dat het hart dan niet genoeg bloed rond kan pompen en dat heel gevaarlijk is. Is het het beste om te blijven zitten tijdens zo'n aanval? Of is het wel veilig om te lopen? Wat zou er gebeuren als er niets aan gedaan word? Blijft het dan ook ongevaarlijk? Of word het dan met de jaren erger? Ik heb wel met de huisarts overlegd om een hartfilmpje te laten maken op het moment dat ik het heb. Maar dan moeten ze het maar net kunnen vangen, want dan moet het al overdag zijn, en in die tijd dat ze de monitor voor het hartfilmpje hebben aangesloten, kan het ook over zijn. Hopend op uw reactie

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Ja, ik ben inderdaad cardioloog, met als subspecialisatie behandeling van hartritmestoornissen (niet helemaal toevallig).Er zijn inderdaad ook ritmestoornissen die gevaarlijk kunnen zijn, maar die komen eigenlijk niet bij gezonde jonge mensen voor. Maar voor een definitieve diagnose is inderdaad een ECG, of ritmestrookje nodig. In de loop van de jaren kan het hetzelfde blijven of vaker voorkomen, maar het blijft net zo onschuldig. Een alternatief voor een hartfilmpje kan een langdurige ritmeregistratie zijn.en als het echt niet lukt om de ritmestoornis op een ECG te vangen, het verhaal lijkt zo duidelijk dat dat waarschijnlijk wel een behandeling rechtvaardigt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy