// Zorg algemeen

hart ontstoken

                     

Soxje

Hoi, ik ben een 43 jarige vrouw die 2 maanden geleden 24 uur is opgenomen in een ziekenhuis na aangetoonde infarctachtige klachten (in bloed en filmpje) en een serie rare aanvallen van druk op m'n borst, pijn in nek en schouders, linkerarm, ijzersmaak in mond, kaakklem etc.
Na een paar uur op de hart eerste hulp al werd ik gekatheriseerd en de volgende morgen kreeg ik een hart echo, beide bleken in orde, niets toonde een probleem, niet met mijn aders en kleppen en/of hartkamers. Goed nieuws! De MRI zo'n week of 3 later gaf behalve een minuscuul littekentje wat moet zijn blijven zitten na een “ontsteking” ook niets opzienbarends aan, dus…ben gezond verklaard en mag alles weer doen zoals ik gewend was te doen.
Alleen, het knaagt aan me niet te weten wat ik in hemelsnaam heb gehad, hoezo ontsteking?
Ik heb me niet grieperig gevoeld. Wel heb ik een erg stressvolle relatie. die ik tegen beter weten in onderhoudt. Geloof dat het niet goed is voor mn hart dat te doen; alleen kan daar een hart van “ontstoken” raken? Hoop dat iemand me iets meer kan vertellen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • B P avatar
    "Wel heb ik een erg stressvolle relatie. die ik tegen beter weten in onderhoudt."Wat stress met je hart kan doen is goed door uitgelegd. Neem daarbij jouw eigen wijsheid, geschreven in de 1e regel, en handel er naar. Je lichaam communiceert met je door jouw te laten voelen dat het genoeg, of misschien wel teveel is geweest. Succes !

    0
  • J W avatar
    Als ik je verhaal zo nalees lijkt het erop dat je mogelijk een stress hart infarct hebt gehad. Dit komt vaker voor bij vrouwen. Stress en de afgifte van stresshormonen zoals adrenaline kunnen de hartspier direct beinvloeden waardoor er schade gemeten kan worden in het bloed. Het kan er echter ook toe leiden dat de (krans)slagader rond het hart in een soort spasme geraken. Als dit heftig is en lang duurt, wat bij jou vermoedelijk het geval is gezien alle acties die zijn ondernomen, is er toch even wat zuurstofgebrek geweest van de hartspier wat dus terug te zien is op de MRI (litteken). De gevoeligheid voor vaatspasmen rond het hart is sterk afhankelijk van risicofactoren zoals hoge bloeddruk, cholesterol, roken en stress is vaak een uitlokkende factor. Het is in jouw geval dus erg belangrijk dat hier goed aandacht aan wordt besteed. Je hebt zeker recht op een hartrevalidatietraject waarbij er aandacht is voor al deze zaken. Ook een manier om om te gaan met stress hoort hierbij. Mijn advies is om dit te bespreken met je (behandelend) cardioloog. Veel sterkte!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy