// Zorg algemeen

Hart- en vaatziekten in combinatie met alcohol

Beste,

Een kennis is onlangs door een van uw collega's elders behandeld i.v.m. een infarct en vervolgens het plaatsen van 3 stents. Nu werd hem door zijn cardioloog ten strengste afgeraden enige vorm van alcohol te gebruiken omdat uit studies zou zijn vastgesteld (in USA) dat alcohol en hart- en vaatziekten absoluut niet samen gaan. Ik drink met regelmaat mijn wijntjes en de cardioloog is daarmee bekend. Is dit weer een "broodje aap" verhaal of is het wetenschappijk onderbouwd. Hartelijke groet en dank,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Over de relatie tussen alcohol en gezondheid zijn al bijzonder veel onderzoeken (van goede, maar ook van minder goede kwaliteit) gepubliceerd. Er is daarnaast nog een enorme veelvoud aan artikeltjes verschenen in leestafeltijdschriften, krantjes enz. De onderzoeken van goede kwaliteit zijn zeker ook niet altijd eenduidig in hun uitkomst. Er zijn onderzoeken die laten zien dat bv het drinken van (rode) wijn het risico verlaagt op hart- en vaatziekten. Maar dat betreft dan wel het nutiigen van wijn in beperkte mate. Bovenmatig alcoholgebruik leidt tot een verhoogde kans op allerlei andere ziektes, zoals bv kanker. Globaal is het advies om alcohol in beperkte mate te nuttigen: maximaal 1 consumptie per dag. Een keertje wat meer kan natuurlijk geen kwaad.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy