// Zorg algemeen

Hardlopen

L.S. hartelijk dank voor de mogelijkheid om vragen te stellen. Sinds een paar jaar heb ik IST, een ablatie is mislukt, medicijnen hebben weinig effect gehad en gebruik ik niet meer. Hartslag en klachten zijn aardig onder controle en ik zou graag op een gezonde manier conditie opbouwen door hard te lopen. Nu blijkt het onhaalbaar om aan de standaard voorschriften te voldoen (220 - leeftijd en daar dan of 55/66% van of bij wat intensere training 75/85%). Een sukkeldrafje is voldoende om daar aardig overheen te gaan. Wat is wijsheid? Goed vinden dat de hartslag aanvankelijk hoog is en hopen dat het normaliseert, of zijn er andere voorschriften die ik kan gebruiken om conditie op te bouwen?

Alvast hartelijk dank voor uw antwoord. Met vriendelijke groet,

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J J avatar
    meneer , hartelijk dank voor uw bericht, daar kan ik enorm mee uit de voeten!

    0
  • A M avatar
    Vragen over de hartslag bij training worden vaak gesteld. Trainen met de hartslag als richtsnoer kan nuttig zijn, maar is niet noodzakelijk om als basis te gebruiken. En de richtlijn van 220 minus de leeftijd als max, is mogelijk een benadering, maar is alleen op groepen en NIET op een individu van toepassing.Daarom is het prima om bijv de ademhaling i.p.v. de hartslag te gebruiken, ook al prettig omdat je er geen meters voor om hoeft te hangen.Hanteer dan de volgende waarnemingen: laag intensieve training doe je als je nog kunt praten en redelijk makkelijk hele zinnen kan afmaken. Hogere intensiteit doe je als je nog wel kan praten, maar geen hele zinnen. Dan train je rond je omslagpunt. Bij nog hogere intensiteit, bijv intervaltrainingen, kun je alleen maar losse woorden zeggen, maar niet echt meer praten.Met een beetje oefenen kan je dit heel goed helpen en ik kan je uit eigen ervaring meedelen dat het veel prettiger is dan op meters kijken met getallen waar je niet zo veel aan hebt.Veel sterkte en loopplezier toegewenst

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy