// Zorg algemeen

Harde plek in lies na hartcatheterisatie

Ik heb 10 dagen geleden een hartcatheterisatie via de lies gekregen en ontdekte vanochtend een harde plek op de aangeprikte plaats.Omdat ik hier verder niets over gelezen heb in folders vraag ik u of dit normaal is of dat ik actie moet ondernemen.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • Y v avatar
    dit klinkt idd als het angioseal, die aanvoelt als een dikke erwt; deze lost geheel op

    0
  • M V avatar
    Laurien. Bij een hartcatheterisatie wordt, via de lies, de slagader aangeprikt. Na een behandeling kan de lies op meerdere manieren gesloten worden. Een lies kan afgedrukt worden en daarna een drukverband aangelegd. Ook kan een lies gesloten worden met een angioseal, dat is een soort van eiwit stopje in de lies, wat binnen 3 maanden oplost. Nu weet ik niet wat bij u de manier is geweest om de lies de sluiten, maar bij de angioseal voel je een kleine verdikking. Mocht bij u de lies afgedrukt zijn en er is een drukverband gedraaid. Is na de behandeling als het goed is uw lies beluisterd. Dit wordt gedaan om te horen of het vat gesloten is. De aangeprikte plaats kan duiden op een hematoom (een blauwe plek). Wat gevoelig en zelfs pijnlijk kan zijn. Mocht de lies dikker worden, is het raadzaam om terug naar het ziekenhuis te gaan. Daar kan nogmaals naar de lies geluisterd worden en eventueel met een echo gekeken worden of het bloedvat in de lies gesloten is. Succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy