// Zorg algemeen

Harde hartslag

Goedemiddag, en bedankt voor dit prachtige platform.

Graag zou ik mijn zorgen bij jullie neerleggen, met de vraag of ik me zorgen moet maken.

Ik heb al ruime tijd last van een erg harde hartslag.

Ik wandel 3x per week een flinke afstand echter zijn dit mijn klachten:
- (Zeurende) pijn op borstkas gedurende de dag, geen druk (midden).
- 7 uur slaap en erg moe wakker worden.
- Gedurende de dag vaak het gevoel dat er iets zwaars op m'n oogleden ligt, alsof je 3 uur geslapen hebt.
- Redelijk vaak wazig gevoel in hoofd.
- Intussen een huis aan het verbouwen, eenmaal op dreef gaat het goed, zwaar werk gaat dan zonder problemen.

Metingen van mijn hart (met de app heartrate) zit standaard tussen de 60 en de 67 met een uitschieter naar 53 na een slechte nachtrust.

En waar ik me dus zorgen over maak, vaak klopt mijn hart erg hard. Niet snel, maar ik voel het kloppen van mijn buik tot in mijn hoofd. Meestal 's avonds in bed, maar ook vaak overdag. Dit gaat gepaard met een pijnlijk, en soms brandend gevoel.

Enige hartproblemen in de familie: vader op late leeftijd hartritmestoornis gehad. Maar niet op 32 jarige leeftijd.
 

Tijd voor de dokter, of maak ik me druk om niks?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • M K avatar
    Bedankt voor uw antwoord dr. ,Ik heb geen last van overslagen en ik heb geen last van snurken.Met de harde hartslag bedoel ik echt dat het hart enorm hard dreunt. Zeer krachtige samentrekkingen. Maar wel op een normaal ritme. Dat het soort krampgevoel op het hart ongevaarlijk is is prettig om te lezen.Vat ik het juist samen als ik zeg dat vermoeidheid voor deze klachten zorgt, en dat het niet zo is dat de vermoeidheid veroorzaakt wordt door het hart?Indien juist dan wordt het nu dus tijd om de nachtrust uit te gaan breiden van 7u naar 8u en is er geen reden tot zorgen?Hartelijk dank voor uw antwoord.

    0
  • L D avatar
    Ik maak uit uw verhaal op dat er twee belangrijke klachten zijn: overslagen en slaperigheid.Over overslagen kunt u heel veel terugvinden op ons platform. Die kunnen pijn op borst en een zware hartslag geven, en treden veel vaker op bij vermoeidheid, wat uw andere probleem is. Overslagen voel je vooral in rust en zijn ongevaarlijk; ze zijn alleen hinderlijk.Mijn vraag aan u (of mogelijk uw partner) is of u snurkt. Dit kan een slechte nachtrust en slaperigheid veroorzaken en secundair dus de overslagen verergeren.Nu zeker geen zorgen, maar er moet wel eens naar gekeken worden als u snurkt. Daar is goed wat aan te doen. We noemen dat slaap-apneu.Als u niet snurkt en u bent heel druk aan het verbouwen, dan kunt u ook even afwachten tot rustiger tijdeen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy