// Zorg algemeen

Grote verschillen in hartslag

Goedemorgen,

Mijn vraag gaat over m'n hartslag die vaak grote sprongen maakt. En daar bedoel ik mee dat hij met sprongen van 30-40 slagen verschil verspringt. 

Ik ben bekend met Posturale Orthostatische Tachycardie Syndroom (POTS) en wanneer ik sta of inspan blijft de hartslag met zulke grote sprongen veranderen, maar ook in rust gebeurt dit vaak. Tijdens het plaatsen van de pacemaker (ook bekend met lange periodes bradycardie) heeft de cardioloog dit ook geconstateerd en vond dit erg vreemd, Elke keer als ik voor een controle ergens kom (bijvoorbeeld de pacemakertechnicus) vinden ze het steeds weer opnieuw heel vreemd en krijg altijd te horen "Uw hart heeft wel hele grote verschillen." Mijn hartslag kan zo van 80 naar 110 gaan en dan weer 70 en weer terug naar 120 en dat in een hele korte tijd dat op de monitor alleen deze getallen in beeld komen.

Hebben jullie enig idee waar dit door kan komen? Zou dit door de dysautonomie komen of juist iets anders? En bestaat hier ook een behandeling voor of iets dergelijks? 

 

Met vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J L avatar
    Bedankt voor uw reactie.Het is niet duidelijk of dit een oorzaak is van de klachten of dat dit er totaal niks mee te maken heeft.We gaan het eerst aankijken, maar had gehoopt dat het makkelijk te verklaren was.

    0
  • A M avatar
    Het is helaas niet goed mogelijk mogelijk op uw vraag een antwoord te geven zonder verdere diagnostiek te doen, bijv in de vorm van holter onderzoek.Of deze observatie behandeld moet worden hangt vooral af van hoeveel klachten deze wisselingen veroorzaken. Als u er geen last van heeft is behandeling niet nodig.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy