// Zorg algemeen

Groot verschil tussen bloeddruk links en rechts

De bloeddruk van mijn moeder (83) laat een groot verschil tussen links en rechts zien met name in de bovendruk. Rechts is de bloedruk vrij normaal, links extreem laag (bijvoorbeel 79-55). Het verschil tussen rechts en links is minimaal 30 punten. Is het verstandig om dit verder te onderzoeken, zo ja welke onderzoeken? Ik begrijp dat zo'n groot verschil een voorbode kan zijn van hart- of vaatproblemen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • M B avatar
  Helaas heb ik geen antwoord meer gehad maar inmiddels weten we veel meer.Ik upload een foto omdat het belangrijk is om een groot verschil tussen bloeddruk links en rechts niet te verwaarlozen. En je vooral niet weg te laten sturen bij de huisarts. De slagader naar de arm zit dicht!

  0
 • M B avatar
  Op 17 juni heb ik een vervolgvraag gesteld m.b.t. dit onderwerp. Tot op heden nog geen antwoord gehad. Misschien is er iets mis gegaan? Kunt u alsnog mijn vraag beantwoorden? Bij voorbaat dank.

  0
 • M B avatar
  Inmiddels zijn we bij de huisarts geweest en hij heeft ook hetzelfde grote verschil geconstateerd. Hij heeft kort wat lichamelijk onderzoek gedaan en stelt dat er zowel in de linker als rechterhalsslagader sprake is van verkalking en dus nauwing. Rechts erger dan links en dat is volgens hem de verklaring dat de bloeddruk links lager is dan rechts. Na aandringen is hij nu gestart met Ascal 80 mg. Verder onderzoek zoals doppler of echo van het hart is volgens hem niet nodig. Ik ben er niet gerust op omdat je nu niet weet in welke mate er sprake is van vernauwingen en ook niet of de slagader die naar de linkerarm gaat of andere vaten rondom het hart hierbij betrokken zijn. Laatst gemeten bloeddruk: rechts 112-59 / links 57-39 Is het toch niet verstandiger om verder beeldvormend onderzoek te doen?

  0
 • M S avatar
  Heb hetzelfde probleem gekonstateerd na mijn operatie op 29-02-2016 en de artsen (Catherina) wisten geen raad mee. Ook hetzelfde verschill in bloeddruk links en rechts. Ben zelf 69 jaar . Vragen aan de huisarts ? Weet de huisarts meer dan een cardioloog ? Ik meet mijn bloeddruk iedere dag en is altij hetzelfde verschill. Dit is ontstaan na mijn operatie en in July 2016 heb een consult bij een cardioloog en ga zeker vragen over stellen. Verder voel ik me uitstekend, maar het is NIET NORMAAL !!

  0
 • P T avatar
  Als er zo'n groot verschil in bloeddruk gemeten wordt kan dat wijzen op een vernauwing van de slagader die naar de arm gaat met de lage bloeddruk. Het is denk ik goed om dit bij de huisarts na te laten meten en samen met de huisarts eventuele verdere actie te bespreken.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy