// Zorg algemeen

Goedkoper medicijn wantrouwen?

Ik heb afgelopen maandag mijn driemaandelijkse rit naar de apotheker gemaakt om onder meer Atorvastatine (Sandoz, 20mg) te halen. Onder excuus dat de "gewone" niet op voorraad was kreeg ik Atorvastatine 20 van Centrafarm mee. "Mooi", dacht ik, "Als het maar Atorvastatine is". 

Nu lees ik bij de NOS een artikel over problemen met medicijnen die goedkoper zouden zijn en problemen (bijwerkingen) veroorzaken. Wat moet ik daar nou weer mee?

Bijgaand het artikel/


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Sommige mensen kunnen slecht reageren op bepaalde hulpstoffen die in een pil zitten. Dat hoeft niet altijd de goedkoopste variant te zijn, en kan dus ook in de duurdere variant zitten. Het wisselen van producent kan hiermee dus leiden tot bijwerkingen, en vaak ook onzekerheid. U bekijkt de zaak heel nuchter, en dat is ook helemaal prima, zolang het bij u niet tot problemen leidt. Bij een deel van de mensen levert het wel problemen op. Als het dus alleen zou gaan om het verlagen van kosten, dan zou het telkens veranderen naar het goedkoopste medicijn ook wel eens averechts kunnen worden, omdat we weten dat wisselgen van medicijnen kan leiden tot meer bezoeken aan dokters en dus een verschuiving van kosten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy