// Zorg algemeen

Gewichtstoename bètablokkers

Sinds ik een bètablokker slik (Atenolol 1x dus) is sporten (hardlopen en fitness) te vergelijken als rijden in een sportwagen met de motor van een oud Dafje...... Ik kom niet echt lekker ‘op gang’, zweet enorm en mijn hoofd kan al na de warming-up moeiteloos concurreren met de overrijpe tomaten op het aanrecht. Daarbij lijken mijn benen sneller pijn te doen? Het meest vervelend vind ik echter dat ik ondanks behoorlijk fanatiek sporten heel erg mijn best moet doen om niet zwaarder te worden. Sterker: mijn vetpercentage blijkt toe te nemen? Kunt u uitleggen hoe dit komt? En kan ik iets doen om gewichts-/vettoename te voorkomen?

Alvast dank,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Mbt de gewichtstoename, ik kan dit niet vinden bij de bijwerkingen, en ik vind ook niet makkelijk literatuur hierover. Maar ik denk dat de andere bijwerkingen voldoende zijn om het gebruik hiervan te heroverwegen; misschien werkt een andere bètablokker beter, of is de dosis te hoog. Bespreek dit met Uw cardioloog, er zijn zeker alternatieven.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy