// Zorg algemeen

gevolgen voor t hart lang boezemfibilleren

Goedemiddag,Ik heb vanaf 2003 paroxismaal af en gebruikte anti stolling en sotalol.Omdat ik weing klachten had is er verder geen controle geweest Tot ik in 2013 een andere huisarts kreeg die constante ritmestoornis constateerde en mij doorstuurde voor een ecv.Is gedaan de 2de schok gaf goed ritme aan maar na een halve minuut ging weer over in ritmestoornis.Hierna kreeg ik na een 24 uur ecg binnen 14 dagen een dddpacemaker vanwege brachy-trachy syndroom.Bij nacontrole had ik constant ritmestoornis en in overleg met de cardiloog zou ik nog een keer ecv doen.Ablatie was de arts niet zo voor omdat het meer risico gaf en vanwege de langdurig ritmestoornis minder effect had,Nu is de ecv afgelopen vrijdag(na 1ste schok goed,na 1 min.weer ritmestoornis)zonder succes gedaan en in overleg met de afdelingsarts verder gaan met de medicatie en contact opnemen met mijn eigen cardiloog.Dus waarschijnlijk is mijn boezemweefsel zo veranderd dat het alleen met medicijnen is te behandelen.Mijn vraag is wat zijn de gevolgen voor mijn hart met constant boezemfibrilleren en maakt inspanning,koffie en alchohol het nog erger?? Ik gebruik nu 2x sotalol 80 mg acenocoumarol en 1x simvastine 40 mg.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    De behandeling van boezemfibrilleren (catheter-ablatie en chirurgie) waar u veel over leest op deze website geldt voor mensen die er echt last van hebben. Veel mensen voelen helemaal niets van boezemfibrilleren en eigenlijk is dat een geluk bij een ongeluk. Natuurlijk blijft de behandeling met bloedverdunners wel noodzakelijk als de kans op een beroerte ook verhoogd is, maar verder is de behandeling eenvoudiger. We hoeven er alleen voor te zorgen dat het hart niet te snel loopt.Er zijn vele grote onderzoeken gedaan om te zien welke therapie bij boezemfibrilleren (1. streven naar normaal ritme (rhythm control) of 2. boezemfibrillern accepteren en alleen zorgen dat het hart niet te snel gaat (rate control) nou het is voor de levensverwachting. Het blijkt uit al die studies dat het niet uit maakt. Bloedvedunners zijn natuurlijk wel heel belangrijk.Boezemfibrilleren kan niet erger worden door koffie of alcohol, in uw geval. U heeft het al in blijvende vorm en het kan daarmee niet erger worden. Boezemfibrilleren dat blijvend is, kan niet erger worden, want dat boezemfibrilleren is bij u nu de " stabiele situatie".

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy