// Zorg algemeen

gevolgen altijd pacing in boezem en kamer op jonge leeftijd

hallo,

mijn naam is , 24 jaar en ik ben door ritmestoornissen al hartpatient sinds mijn 20. ik heb operaties gehad voor ritmestoornissen via katheters. hierdoor heb ik een pacemaker gekregen. de pacemaker werkt bij mij altijd, ik heb er eentje met twee draden. beide draden worden iedere sec van de dag gebruikt (98%). sinds de pacemaker heb ik ook een lekkende klep, hoe kan dit? nu las vader van de week een artikel over kans op hartfalen bij altijd pacemaker gebruik op jonge leeftijd. klopt dit? wat zijn nou eigenlijk de gevolgen van altijd pacing in de boezem en de kamer op jonge leeftijd? 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    , pacing is een onnatuurlijke 'aandrijving' van het hart. Boezempacing is niet schadelijk. Pacing in de rechter hartkamer kan bij sommige pacemakerdragers echter op langere termijn nadelige effecten hebben voor de pompkracht van het hart. Dat kan in de loop der jaren optreden en zichtbaar worden met echo-onderzoek. Dat wordt dan ook doorgaans om de paar jaar gedaan. Als er een echte verslechtering van de pompkracht optreedt kan een elektrode op de linker hartkamer uitkomst bieden. Vaak wordt die 3e electrode dan geplaatst als de batterij van de pacemaker leeg is en er toch een vervanging moet plaats vinden. Het is niet te voorspellen of dit gebeurt. Daarom is periodiek echo-onderzoek wel van belang.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy